Фаршировані каннеллоні з лаваша

Фаршировані каннеллоні з лаваша

Уявіть собі: існує кілька десятків видів пасти (або, якщо простіше, макаронів). Від її форми, будь то зірочки або черепашки, залежить смак і подача страви. Серед найбільших і апетитних — фаршировані каннеллоні. Це такі товсті трубки з макаронного тіста, які начиняють, як правило, м’ясним фаршем і запікають під соусом.

Однак самі каннеллоні коштують чимало, та й знайти їх на полицях супермаркету не завжди вдається. Заповзятливим кулінарам точно сподобається ідея використання звичайного тонкого лаваша. Блюдо виходить не менш смачним, але набагато більш доступним. І готується в кілька разів швидше, ніж за традиційним рецептом.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
40 хвДрук
  • Наріжте листи лаваша на прямокутники рівного розміру. Накрийте їх вологим рушником, щоб вони стали більш пластичними і не ламалися при скручуванні.
  • Підготуйте начинку: фарш перемішайте з дрібно нарізаною, а краще натертою або пропущеною через м’ясорубку цибулею. Вимісіть його з базиліком, часником, сіллю і перцем за смаком.
  • Викладіть по одній столовій ложці фаршу (з гіркою) на кожен лист лаваша і загорніть в трубочку.
  • Змастіть сковороду олією і обсмажте трубочки з двох сторін по дві хвилини. Викладати потрібно швом вниз. Готуйте до тих пір, поки лаваш мало не затвердіє і підрум’яниться.
  • Приготуйте соус: змішайте вершки зі сметаною і прованськими травами. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • Викладіть трубочки в глибоку форму і залийте їх соусом. Присипте натертим твердим сиром і відправте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

На відміну від пасти, лаваш не потрібно попередньо відварювати (іноді каннеллоні просто не пропікаються). Зате потрібно обов’язково обсмажити лаваш на сковороді, щоб він як слід затвердів. Інакше у вас вийдуть не італійські каннеллоні, а звичайна запіканка з фаршем. Сподобався наш рецепт? Тоді поділіться цим рецептом з друзями! Впевнені, вони будуть в захваті.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь