Лечо з баклажанами та перцем

Заготівля лечо з баклажанами та перцем стає все більш популярною, з’являються різні варіанти його приготування. У цьому рецепті вам пропонується приготувати баклажани з болгарським перцем, хоча кількість та склад інгредієнтів можете змінювати на свій смак. Важливо, щоб овочі у цій заготовці були нарізані великими шматочками. При тушкуванні вони збережуть свою форму і зроблять лечо яскравим, красивим та смачним.

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 56 ккал
Білки: 1.2 г
Жири: 2.8 г
Вуглеводи: 6.7 г
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • риступимо до готування лечо з баклажанами та перцем. Баклажани добре помийте, наріжте на великі шматочки і помістіть в окремий посуд. Потім посипте їх сіллю, перемішайте та залиште на 20 хвилин.
  • Почистіть цибулини та зубки часнику.
  • Цибулю наріжте на півкільця, а часник на платівки.
  • У каструлі з товстим дном розігрійте олію і обсмажте в ній нарізані цибулю та часник до прозорості.
  • Помідори обшпарити окропом, потім холодною водою і очистити від шкірки. Перекладіть їх до обсмаженої цибулі.
  • Потім помідори розімніть вилкою або картопляним товкачем.
  • Солодкий перець помийте, видаліть плодоніжки та насіння з перегородками і наріжте його на великі шматочки.
  • Перекладіть перець у каструлю.
  • Потім покладіть у каструлю шматочки баклажанів. Посипте овочі паприкою та чорним перцем і додайте цукор, сіль та олію.
  • Овочеву суміш перемішайте. Каструлю з овочами помістіть на вогонь і тушкуйте лечо протягом однієї години, не закриваючи каструлю кришкою. Лічо періодично помішуйте.
  • Гаряче лечо розкладіть у стерильні баночки.
  • Потім баночки закатайте кришками прокип’яченими, переверніть і накрийте теплим покривалом. Охолоджене лечо з баклажанами і перцем перенесіть у місце зберігання зимових заготовок.

Їжте на здоров “я!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь