Салат з яловичою печінкою та грибами

Невелика кількість інгредієнтів створює таку закінчену та досконалу страву: гриби, печінка та свіжий помідор, присипані сиром, відмінно поєднуються між собою. Насичений смак салату та його гарна подача в окремих креманках, по праву дасть вам право відчути себе шеф-кухарем дорогого ресторану.

Інгредієнти
Порції: +5
На порцію
Калорії: 156 ккал
Білки: 9.1 г
Жири: 11.5 г
Вуглеводи: 3.8 г
Кроки
60 хвДрук
  • Готувати салат із печінкою та грибами легко! Шматок печінки промийте і відваріть у окропі разом з цілими очищеними цибулинами і лавровим листом, посоліть і готуйте 40 хвилин. Дістаньте та остудіть.
  • Свіжі гриби очистіть та промийте. Можна приготувати з замороженим продуктом, тоді попередньо розморозьте його. Подрібніть середні кубики. Обсмажте на гарячій сковороді під кришкою з олією 10 хвилин, помішуючи періодами.
  • Великий помідор (або 2 дрібні) промийте, виріжте місце кріплення плодоніжки і наріжте кубиком. Якщо помідор рідкий – видаліть м’якоть.
  • Коли в сковороді не буде рідини, трохи посоліть і присипте перцем гриби. Перекладіть їх на тарілку, притискаючи ложкою до борту, віджимаючи від зайвої олії та вологи. Дайте продукту охолонути.
  • Підготуйте салатники, вони мають бути абсолютно чистими та сухими. Ефектно використовувати прозорий посуд. Печінку наріжте кубиком і викладіть на дно кожної креманки однаковими порціями.
  • Рясно полийте субпродукт майонезом.
  • Гриби викладіть на печінку і трохи пройдіть майонезом.
  • Шматочки помідора розкладіть наступним шаром у центр, намагаючись укладати салат гіркою.
  • Сир натріть на дрібній терці і шапкою викладіть на помідор. Сир можна використовувати іншого сорту, головне щоб він був твердим.
  • Петрушка розділіть на невеликі гілки з листочками і опустіть в холодну воду на 3 хвилини, після чого струсіть воду. Помістіть гілочку в центр сирної гірки.

Страва готова, дивуєте та радуйте своїми шедеврами!

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь