Салат з рисом та грибами на зиму

Рис добре поєднується з грибами та овочами. Ви за пропонованим рецептом можете заготовити на зиму ситний плов, до того ж і пісний. Гриби для салату краще взяти лісові, але і з печерицями вийде не гірше. Цей салат можна їсти холодним або гарячим, можна використовувати для супу, подати на гарнір до м’ясних страв. Готуємо без стерилізації.

Як приготувати салат з грибами і рисом на зиму

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 80 ккал
Білки: 2.0 г
Жири: 1.2 г
Вуглеводи: 12.0 г
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Гриби ретельно промийте і наріжте на середні шматочки.
  • Почистіть цибулю і наріжте її тонкими чверть кільцями. Нарізані гриби та цибулю обсмажте на невеликій кількості олії до напівготовності. Обсмажуйте на середньому вогні під кришкою і до максимального випарювання грибного соку.
  • Моркву почистіть та подрібніть на велику тертку.
  • Помийте перець та помідори, видаліть у них плодоніжки та насіння з перегородками у перцю. Потім ці овочі наріжте також на середні шматочки.
  • У спеціальну каструлю для варіння варення налийте вказану в рецепті кількість олії, розігрійте її та обсмажте в ній протягом 5 хвилин натерту моркву. Потім перекладіть у каструлю нарізані помідори та перець. Потушкуйте овочі протягом 5 хвилин на середньому вогні.
  • Промийте проточною водою рис.
  • Потім перекладіть у каструлю до овочів обсмажені з цибулею гриби та додайте промитий рис. Тушкуйте салат на невеликому вогні протягом години, не забуваючи його періодично перемішувати. До кінця тушкування насипте в салат сіль, цукор та спеції на свій смак (подрібнений часник, запашний і чорний перець, лист лавра). Салат обов’язково спробуйте та відкоригуйте смак. Потім для надійності консервації налийте необхідну кількість оцту. Через 5 хвилин вогонь можна вимкнути.
  • Гарячий салат з рисом та грибами розкладіть у стерильні банки та закатайте прокип’яченими кришками. Банки з салатом остудіть під «шубою» та перенесіть на зберігання у темне місце.

Їжте на здоров “я!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь