Грибна солянка на зиму без оцту

Найсмачніша грибна солянка – це солянка з опеньками. Вони вдало поєднуються з овочами, легко готуються та надають страві особливого смаку. У приготуванні солянки без оцту є свої особливості, але загалом приготування не відрізняється від звичайного. Солянка без оцту менш кисла, ніж класична, ніжніша і ароматніша.

Рецепт приготування грибної солянки на зиму без оцту смачний

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 173 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 16.9 г
Вуглеводи: 3.7 г
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Цибулю з морквою очистіть і промийте у проточній воді. Потім натріть моркву на середній тертці і дрібно наріжте цибулю.
  • Цибулю з морквою пасеруйте до м’якості в товстодонному посуді, після чого додайте нашатковану капусту і тушкуйте близько півгодини на помірному вогні під кришкою. Далі додайте опеньки і продовжуйте пасерувати.
  • Поки тушкуються овочі, промийте та дрібно наріжте томати. Додайте їх у ємність із солянкою і тушкуйте до готовності. Хвилин за п’ять-сім до готовності страви додайте сіль зі спеціями і добре перемішайте.
  • Готову солянку з грибами розкладіть по стерильним банкам, а потім пастеризуйте заготівлю в каструлі з водою протягом 25 хвилин (для літрових банок). Відразу закатайте пастеризовану заготівлю і остудіть її під шубою протягом доби, потім заберіть у темне місце для зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь