Мариновані опеньки з часником

Хочу поділитися з вами рецептом ароматних маринованих опеньків із часником. Зимова закуска серед знайомих та родичів розходиться «на ура». Мариновані опеньки виходять апетитними та хрусткими, а також чудово поєднуються з картопляними стравами.

Рецепт маринованих опеньків з часником простий у приготуванні

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 21 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.6 г
Вуглеводи: 2.5 г
Кроки
5 год 0 хвДрук
  • Опеньки добре переберіть і ретельно промийте під проточною холодною водою.
  • Вимиті опеньки викладіть в глибоку каструлю і повністю залийте холодною водою. Залишіть приблизно на 1,5-2 години. Після чого злийте воду, скориставшись ситом або друшляком, і знову промийте опеньки під проточною водою.
  • Підготовлені опеньки викладіть у каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою таким чином, щоб вода повністю покривала опеньки. У каструлю додайте трохи кухонної солі. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 1-1,5 години, періодично знімаючи піну, що утворилася.
  • Після чого зварені опеньки злийте через друшляк або сито. Залиште на деякий час у такому положенні, щоб зайва волога стекла.
  • Приготуйте маринад. У каструлю покладіть лавровий лист, перець чорний горошком, гвоздику, додайте необхідну кількість цукрового піску та кухонної солі, влийте воду та оцтову есенцію. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння.
  • Зварені опеньки викладете в каструлю з киплячим маринадом, ретельно перемішайте і варіть приблизно 15-20 хвилин на помірному вогні.
  • Часник очистіть від лушпиння та промийте під холодною водою, обсушіть і наріжте дрібним кубиком за допомогою гострого ножа. Приблизно за 5 хвилин до кінця варіння додайте в каструлю з опеньками. Ретельно вимийте банки з харчовою содою і простерилізуйте їх у духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть у каструлі приблизно 10 хвилин.
  • Гарячі опеньки рівномірно розподіліть по стерильним банкам, і накрийте кришками.
  • У каструлю з товстим дном, попередньо застеленим кухонним рушником помістіть гарячі банки з опеньками, налийте теплою водою по плічка банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і стерилізуйте банки 15-20 хвилин.
  • Потім акуратно витягніть гарячі банки з опеньками з каструлі. Добре закатайте стерильними кришками за допомогою машини для закатування. Гарячі банки з опеньками переверніть дном догори, закутайте теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після цього переверніть банки і перемістіть їх у холодне чорне місце на зберігання.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь