Гриби на зиму заготовляють різними способами: методом консервування в банках, методом соління грибів, маринування, у вигляді салатів, тушкованих продуктів, також гриби можна сушити.

Сушені гриби на зиму заготовити досить просто. Їх слід очистити, якщо потрібно промити. Потім нанизати, якщо гриби невеликих розмірів, цільними, якщо великих, в нарізаному вигляді на міцні нитки, наприклад, капронові, волосінь та інші і розвісити в провітрюваному, темному місці (не холодному і сиром) на просушку. Сушити гриби на зиму набагато простіше і швидше в спеціальних побутових електричних сушарках для овочів, фруктів і грибів. Просушені гриби складають в полотняні мішечки і зберігають до зими. У зимовий період сушені гриби додають в супи, салати, попередньо їх розмочивши у воді і далі готуючи за кулінарним рецептом.

Велика різноманітність кулінарних рецептів існує для заготівлі грибів на зиму у вигляді їх консервування. Гриби додають в салати для консервування, маринують, обсмажують, тушкують, потім закочують в стерилізовані банки, які зберігають в прохолодному темному місці до застосування грибів в їжу.

Соління грибів — найпростіший спосіб заготовити гриби на зиму. Солять гриби, заздалегідь відваривши їх або без відварювання, якщо в якості грибів впевнені і так рекомендує кулінарний рецепт. При засолюванні грибів до них додаються спеції, розсіл та інші інгредієнти.

Заготовлені на зиму гриби використовуються в холодну пору року в салатах, супах, закусках, начинках для пиріжків і в інших стравах.

Як заготовити солянку з грибами і огірками в банках
1 год 15 хв40121
Яскравий рецепт приготування домашньої солянки на зиму – з додаванням грибів і огірків. Частування вийде соковитим і хрустким. Воно відмінно урізноманітнює як обідній, так і святковий стіл.
ікра з лісових грибів з морквою і цибулею на зиму
1 год 20 хв10146
Яскраву зимову заготовку можна приготувати з лісових грибів і овочів. Така ікра виходить неймовірно смачною і апетитною. Її часто подають з чорним хлібом або в складі інших холодних...
3 год 30 хв30168
Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска – відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.
Грибна ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму
2 год 30 хв10129
Смачна і цікава заготовка на зиму – грибна ікра. А щоб вона вийшла ще більш соковитою і яскравою, приготуйте її з помідорами. Беріть за замітку просту кулінарну ідею...
грибна ікра з рижиків на зиму
2 год 40 хв160216
Чудовим грибним смаком можна насолоджуватися цілий рік, якщо потрудиться восени і заготовити грибну ікру з рижиків. Це універсальна закуска, яка прикрасить ваш стіл і урізноманітнює меню.
Ікра грибна на зиму з маслюків
2 год 10 хв80166
Грибну ікру можна не тільки до картоплі подати, але і зробити з неї дуже смачні бутерброди або тости. Через лісові гриби аромат у закуски просто чарівний і він...
ікра з білих грибів на зиму
3 год 0 хв120149
Заходами з грибів можна відмінно урізноманітнити своє зимове меню. Грибна ікра – це відмінна альтернатива сушеним або маринованим грибам. Її можна подавати в якості закуски або використовувати в.
Грибна ікра з печериць без стерилізації
1 год 20 хв10174
Завжди приємно відкрити баночку грибної ікри взимку. Не біда, якщо не вийшло закатати її на зиму. Грибну ікру можна зварити в будь-який час року зі свіжих печериць.
Грибна ікра з томатною пастою на зиму
2 год 30 хв160619
Закачування з грибів присутні в будь-якому погребі, будь то мариновані опеньки цілими, або ніжки боровиків в олії, солянка або грибна ікра. У цьому рецепті ми хочемо зупиниться на...
Ікра грибна на зиму з часником
2 год 0 хв50192
У дуже врожайні на гриби роки можна закатати не тільки найпопулярніші мариновані гриби в маслі, але і зробити більш цікаві закачування. Наприклад, ікру з грибів. Це універсальна закуска,...
Грибна ікра через м'ясорубку з морквою і цибулею на зиму
2 год 10 хв100192
Для приготування грибної ікри підходять практично всі види грибів. Особливо ароматною вона виходить з лісових грибів. Тому сміливо можете збирати в лісі всі підряд їстівні види.
грибна ікра з лисичок з часником і овочами
3 год 10 хв20189
У цьому рецепті сама технологія приготування дещо відрізняється від усіх попередніх. Грибочки перемелюються блендером, а овочі нарізаються. Тому і різати їх потрібно дрібно і стежити, щоб вони вийшли.
грибна ікра з опеньків з цибулею, морквою і без оцту
3 год 0 хв20247
Опеньки вважаються одним з найбільш вдалих варіантів грибів для приготування ікри – у них дуже виражений насичений смак. Цибулю і моркву потрібно пережарити. Коли будете готувати овочі, можете.
грибна ікра з печериць на зиму
2 год 0 хв20153
Неймовірно смачна грибна ікра вийде у вас за вказаним нижче рецептом. Шампіньйони відрізняються ніжним трохи кремовим смаком, тому і закуска з них виходить відповідна.
Рецепт грибної ікри на зиму з груздів з болгарським перцем
3 год 30 хв50222
Дуже соковита, ніжна, з яскравим смаком грибів, який вигідно підкреслюється томатом і болгарським перцем. Ця ікра готується трохи складніше, ніж попередні, але вона того варта.
Ікра грибна на зиму з помідорами
1 год 20 хв20165
Якщо хочеться додати додаткові злегка кислуваті нотки до класичного рецепту ікри, цей рецепт для вас. Крім стандартного набору: цибуля, морква, гриби, сіль і перець, тут використовують помідор.
Грибна ікра із заморожених грибів з цибулею і морквою
1 год 40 хв10156
Дуже смачна і проста ікра виходить за вказаним нижче рецептом. Тут немає ніяких приправ – тільки природний смак продуктів. Особливістю рецепта можна назвати приготування овочів: вони
грибну ікру зі свіжих грибів на зиму
41 хв20161
Дуже смачна ікра з яскраво вираженим грибним смаком – відмінна закуска на зиму. Її можна намазувати на хліб або подавати до основної страви в якості закуски. Готується така...
Солоні опеньки —найсмачніший рецепт
2 год 40 хв40221
Пропонуємо ще один рецепт приготування солоних опеньків на зиму. Запропонований спосіб підходить для засолювання різних грибів, але саме опеньки виходять найсмачнішими.
169 год 10 хв40291
Є багато різних рецептів приготування на зиму солоних опеньків. Деякі люблять солити їх з часником і зеленню, так як ці гриби не мають вираженого грибного аромату, тому без...