Хороша альтернатива консервуванню і засушуванню – подрібнення грибів і приготування з них ікри.

Як приготувати ікру з грибів на зиму

Опеньки, маслюки, боровики, підберезники, грузді, лисички, сироїжки, інший лісовий урожай ретельно промити, відварити зі спеціями і приправами, знімаючи пінку, і прокрутити через м’ясорубку. Використовувати і капелюшки і ніжки. Далі рецепти грибної ікри на зиму відрізняються в залежності від методу зберігання.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  • Цибуля ріпчаста.
  • Морква.
  • Оцет.
  • Помідори.
  • Опеньки.
  1. розфасувати в герметичні пакети і зберігати в морозильнику. Більше робити нічого не потрібно, солити по мінімуму. Термін зберігання – до року.
  2. розкласти гарячу ікру в скляні стерилізовані банки і заховати в темне прохолодне місце, наприклад в холодильник. Додатково протушкувати на соняшниковій олії з помідорами або томатною пастою, цибулею, болгарським перцем, часником.

Багато господинь додають до овочевого складу ще й моркву. Але є думка, що гриби в сусідстві з морквою пліснявіють. Тому краще не ризикувати, адже овочі – необов’язкові компоненти. В якості консерванту – оцет. Кришки для такого виду консервації брати виключно капронові – для циркуляції повітря. Залізні не годяться. З цих заготовок можна робити начинку для піци, пирогів, млинців, вареників, гарячих бутербродів. Варити супи і соуси.

ікра з лісових грибів з морквою і цибулею на зиму
1 год 20 хв1
Яскраву зимову заготовку можна приготувати з лісових грибів і овочів. Така ікра виходить неймовірно смачною і апетитною. Її часто подають з чорним хлібом або в складі інших холодних...
3 год 30 хв3
Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска – відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.
Грибна ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму
2 год 30 хв1
Смачна і цікава заготовка на зиму – грибна ікра. А щоб вона вийшла ще більш соковитою і яскравою, приготуйте її з помідорами. Беріть за замітку просту кулінарну ідею...
грибна ікра з рижиків на зиму
2 год 40 хв16
Чудовим грибним смаком можна насолоджуватися цілий рік, якщо потрудиться восени і заготовити грибну ікру з рижиків. Це універсальна закуска, яка прикрасить ваш стіл і урізноманітнює меню.
Ікра грибна на зиму з маслюків
2 год 10 хв8
Грибну ікру можна не тільки до картоплі подати, але і зробити з неї дуже смачні бутерброди або тости. Через лісові гриби аромат у закуски просто чарівний і він...
ікра з білих грибів на зиму
3 год 0 хв12
Заходами з грибів можна відмінно урізноманітнити своє зимове меню. Грибна ікра – це відмінна альтернатива сушеним або маринованим грибам. Її можна подавати в якості закуски або використовувати в.
Грибна ікра з печериць без стерилізації
1 год 20 хв1
Завжди приємно відкрити баночку грибної ікри взимку. Не біда, якщо не вийшло закатати її на зиму. Грибну ікру можна зварити в будь-який час року зі свіжих печериць.
Грибна ікра з томатною пастою на зиму
2 год 30 хв16
Закачування з грибів присутні в будь-якому погребі, будь то мариновані опеньки цілими, або ніжки боровиків в олії, солянка або грибна ікра. У цьому рецепті ми хочемо зупиниться на...
Ікра грибна на зиму з часником
2 год 0 хв5
У дуже врожайні на гриби роки можна закатати не тільки найпопулярніші мариновані гриби в маслі, але і зробити більш цікаві закачування. Наприклад, ікру з грибів. Це універсальна закуска,...
Грибна ікра через м'ясорубку з морквою і цибулею на зиму
2 год 10 хв10
Для приготування грибної ікри підходять практично всі види грибів. Особливо ароматною вона виходить з лісових грибів. Тому сміливо можете збирати в лісі всі підряд їстівні види.
грибна ікра з лисичок з часником і овочами
3 год 10 хв2
У цьому рецепті сама технологія приготування дещо відрізняється від усіх попередніх. Грибочки перемелюються блендером, а овочі нарізаються. Тому і різати їх потрібно дрібно і стежити, щоб вони вийшли.
грибна ікра з опеньків з цибулею, морквою і без оцту
3 год 0 хв2
Опеньки вважаються одним з найбільш вдалих варіантів грибів для приготування ікри – у них дуже виражений насичений смак. Цибулю і моркву потрібно пережарити. Коли будете готувати овочі, можете.
грибна ікра з печериць на зиму
2 год 0 хв2
Неймовірно смачна грибна ікра вийде у вас за вказаним нижче рецептом. Шампіньйони відрізняються ніжним трохи кремовим смаком, тому і закуска з них виходить відповідна.
Рецепт грибної ікри на зиму з груздів з болгарським перцем
3 год 30 хв5
Дуже соковита, ніжна, з яскравим смаком грибів, який вигідно підкреслюється томатом і болгарським перцем. Ця ікра готується трохи складніше, ніж попередні, але вона того варта.
Ікра грибна на зиму з помідорами
1 год 20 хв2
Якщо хочеться додати додаткові злегка кислуваті нотки до класичного рецепту ікри, цей рецепт для вас. Крім стандартного набору: цибуля, морква, гриби, сіль і перець, тут використовують помідор.
Грибна ікра із заморожених грибів з цибулею і морквою
1 год 40 хв1
Дуже смачна і проста ікра виходить за вказаним нижче рецептом. Тут немає ніяких приправ – тільки природний смак продуктів. Особливістю рецепта можна назвати приготування овочів: вони
грибну ікру зі свіжих грибів на зиму
41 хв2
Дуже смачна ікра з яскраво вираженим грибним смаком – відмінна закуска на зиму. Її можна намазувати на хліб або подавати до основної страви в якості закуски. Готується така...