Ікра грибна на зиму з помідорами — рецепт через м’ясорубку

Ікра грибна на зиму з помідорами

Якщо хочеться додати додаткові злегка кислуваті нотки до класичного рецепту ікри, цей рецепт для вас. Крім стандартного набору: цибуля, морква, гриби, сіль і перець, тут використовують помідор. Він додає страві легку кислинку, вигідно підкреслюючи її смак. Також ікра стає більш красивого теплого кольору.

Готується ікра за даним рецептом також легко, як і за всіма попередніми. А за рахунок досить великої кількості часнику виходить злегка гостренькою. Якщо ви це не любите, можете зменшити кількість овоча. Соковита, з яскраво вираженим грибним смаком і приголомшливим ароматом – ікра за цим рецептом займе гідне місце на вашому столі.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Гриби очистіть, наріжте невеликими шматочками і відправте варитися, заливши водою.
  • Як тільки вода закипить, варіть гриби ще 5 хвилинок, знімаючи піну. Потім злийте воду, промийте гриби і перекрутіть їх в м’ясорубці.
  • Очистіть всі овочі, крім томатів, і теж відправте їх в м’ясорубку. Помідори обмийте, витріть і перекрутіть в м’ясорубці.
  • Викладіть масу в каструлю. Туди ж влийте масло і додайте сіль з перцем. Перемішайте.
  • Коли маса почне подавати перші ознаки закипання, зменшіть вогонь до мінімального значення і тушкуйте близько 40 хвилин, періодично помішуючи.
  • Розкладіть ікру по заздалегідь підготовленим баночках, гарненько утрамбувавши. Залийте гарячим соняшниковою олією і закатати кришками. Надішліть остигати, перевернувши банки догори дном і укутавши їх теплою ковдрою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь