Грибна ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму

Грибна ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму

Смачна і цікава заготовка на зиму – грибна ікра. А щоб вона вийшла ще більш соковитою і яскравою, приготуйте її з помідорами. Беріть за замітку просту кулінарну ідею для довгого зберігання.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Перебираємо і промиваємо гриби. Відварюємо їх 30 хвилин в киплячій воді. Відразу ж додаємо трохи солі.
  • Подрібнюємо цибулю і часником. Морква пропускаємо через тертку. Після, всі ці інгредієнти млоїмо в сковороді близько 3-5 хвилин.
  • Сюди ж відправляємо подрібнений або перемелений помідор. Тушкуємо ще 5 хвилин.
  • Готові гриби відкидаємо на друшляк, охолоджуємо їх і прокручуємо через м’ясорубку.
  • З’єднуємо грибну масу з овочевою і викладаємо в каструлю. Доповнюємо заготовку олією, сіллю і спеціями. Млоїмо на слабкому вогні ще 30-40 хвилин і в кінці доповнюємо оцтом.
  • Готову ікру з грибами і овочами розливаємо по стерилізованим банкам, охолоджуємо і ставимо на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь