Ікра з опеньків з морквою і цибулею в банках на зиму

Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска – відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Опеньки очищаємо від гілок і бруду, після чого старанно промиваємо.
  • Відварюємо гриби в злегка підсоленій воді 30 хвилин.
  • Моркву, часник і ріпчасту цибулю прокручуємо через м’ясорубку.
  • Перекладаємо овочі в каструлю, в яку попередньо вливаємо половину склянки рослинної олії. Млоїмо на слабкому вогні 15 хвилин.
  • Відварені гриби охолоджуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
  • Перекладаємо гриби до овочів, доповнюємо перцем, сіллю і рослинною олією, що залишилася. Розмішуємо і млоїмо півтори години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.
  • Грибну ікру розподіляємо по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і охолоджуємо.

Готово! Зберігати частування слід в холодному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь