Смачна грибна ікра з рижиків на зиму

грибна ікра з рижиків на зиму

Чудовим грибним смаком можна насолоджуватися цілий рік, якщо потрудиться восени і заготовити грибну ікру з рижиків. Це універсальна закуска, яка прикрасить ваш стіл і урізноманітнює меню.

Інгредієнти
Порції: +16
Кроки
2 год 40 хвДрук
  • Гриби очистіть і помийте.
  • Залийте рижики водою і варіть 10 хвилин на середньому вогні.
  • Відкиньте гриби на друшляк і дайте рідині стекти.
  • Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Потім обсмажте її на рослинній олії до готовності.
  • Окремо обсмажте рижики, потім з’єднайте їх з цибулею і дайте інгредієнтам трохи охолонути.
  • Обсмажені цибулю і гриби прокрутіть через м’ясорубку, додайте томатну пасту.
  • Тушкуйте отриману масу на повільному вогні півгодини, періодично помішуючи.
  • Далі посоліть ікру і додайте подрібнений часник, перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин. Після цього гарячу ікру розкладаємо по слоїках.
  • Потім закачування слід простерилізувати в окропі протягом 15-20 хвилин. Після чого можна закатати кришки. Остудіть закачування, укутавши пледом, потім перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь