Як заготовити ікру з білих грибів на зиму?

ікра з білих грибів на зиму

Заходами з грибів можна відмінно урізноманітнити своє зимове меню. Грибна ікра – це відмінна альтернатива сушеним або маринованим грибам. Її можна подавати в якості закуски або використовувати в приготуванні ситних бутербродів і пиріжків.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Гриби помийте, очистіть і наріжте великими кубиками.
  • Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте півкільцями, часник – дрібними кубиками.
  • На суху сковороду викладіть гриби і тушкуйте їх під кришкою півгодини.
  • Гриби повинні дати дуже багато рідини, продовжуйте готувати їх при відкритій кришці ще 50 хвилин. Потім додайте рослинну олію і тушкуйте ще 15-20 хвилин. Перекладіть гриби на тарілку.
  • Сковороду змастіть рослинною олією, викладіть на неї цибулю і часник, смажте їх близько 10 хвилин до прозорості, потім перекладіть їх до грибів.
  • ікра з білих грибів на зиму
    Подрібніть обсмажені інгредієнти блендером, в процесі додайте сіль і мелений перець за смаком.
  • Готову ікру перекладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте їх кришками.

Зберігайте грибну ікру в холодильнику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь