Грибна ікра через м’ясорубку з морквою і цибулею на зиму

Грибна ікра через м'ясорубку з морквою і цибулею на зиму

Для приготування грибної ікри підходять практично всі види грибів. Особливо ароматною вона виходить з лісових грибів. Тому сміливо можете збирати в лісі всі підряд їстівні види.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Гриби очистіть, добре помийте і відваріть в підсоленій воді, постійно знімайте з поверхні води піну. Потім шумівкою дістаньте гриби з каструлі і дайте їм охолонути.
  • Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
  • Моркву очистіть, помийте і прокрутіть через м’ясорубку. Також пропустіть через м’ясорубку гриби.
  • Ріпчасту цибулю обсмажте на олії до м’якості.
  • Потім додайте на сковороду моркву і продовжуйте смажити 5-10 хвилин.
  • Після цього викладіть подрібнені гриби, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте ікру 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Через 20 хвилин від додавання грибів додайте оцет, сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте до готовності.
  • Готову грибну ікру розкладіть по стерилізованим банкам, закатати їх стерилізованими кришками, укутайте в ковдру і дайте їм повністю охолонути.

Зберігайте ікру в прохолодному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь