Рецепт грибної ікри на зиму з груздів з болгарським перцем

Рецепт грибної ікри на зиму з груздів з болгарським перцем

Дуже соковита, ніжна, з яскравим смаком грибів, який вигідно підкреслюється томатом і болгарським перцем. Ця ікра готується трохи складніше, ніж попередні, але вона того варта. Кожен овоч обсмажується окремо, завдяки чому смак у них змінюється – він стає більш цікавим.

Якщо у вас немає груздів, можна використовувати будь-які пластинчасті гриби. Якщо в наявності тільки губчасті гриби, то беріть одні ніжки – капелюшки для цього рецепта не підходять. Коли будете пропускати овочі через м’ясорубку, використовуйте насадку з великими отворами.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Гриби промийте, очистіть, наріжте шматками і відправте варитися на плиту. Коли вода закипить, готуйте їх 10 хвилин, постійно знімаючи пінку.
  • Злийте воду, промийте гриби, залийте водою і знову відправте варитися. Після закипання води, готуйте гриби ще 10 хвилин.
  • Цибулю, часник, моркву очистіть, помідори промийте і витріть, у перців відріжте держак і витягніть насіння. Після цього також їх промийте і витріть.
  • Цибулю і перець наріжте невеликими шматочками, моркву натріть на тертці, а томати розріжте на 4 частини.
  • Всі овочі обсмажте окремо. Також потрібно обсмажити гриби. При смаженні обов’язково додавайте рослинну олію.
  • Овочі та гриби прокрутіть через м’ясорубку.
  • Отриману масу відправте в алюмінієву каструлю з додаванням рослинної олії і тушкуйте 1.5 години під кришкою, не забуваючи періодично перемішувати.
  • За 20 хвилин до закінчення варіння потрібно додати лавровий лист, перчик горошком, сіль і зелень, а також видавити часник.
  • Розкладіть по стерилізованим банкам гарячу ікру, утрамбуйте, залийте гарячою олією і закатати кришками.
  • Дайте грибний ікрі охолонути, закутавши банки в теплу ковдру і перевернути догори дном.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь