Як солити опеньки під капронову кришку

Солоні гриби дуже доречні припадуть до м’яса і картоплі на домашніх гуляннях. Або їх можна використовувати в приготуванні салатів та фаршированих кошиків. Найкраще для засолювання відбирати гриби невеликого розміру, так вони швидко та рівномірно просоляться, і матимуть чудовий смак.

Як солити опеньки під капронову кришку

Інгредієнти
Кроки
50 хвДрук
  • Опеньки необхідно перебрати, очистити від сміття та акуратно промити під проточною водою. Можна розділити гриби на капелюшки та ніжки та маринувати їх окремо, вийде дуже оригінально.
  • Перекладіть опеньки в каструлю, додайте воду із розрахунку на 1 кілограм грибів половина склянки рідини. Додайте оцет, сіль і поставте каструлю з опеньками на плиту. У процесі варіння гриби уваряться, тому такої кількості води цілком достатньо. Коли опеньки закиплять, зніміть ложкою з води піну. Потім додайте гвоздику, лавровий листок та перець горошком, продовжуйте варити гриби 20-30 хвилин.
  • Каструлю з готовими опеньками зніміть з вогню та остудіть. Коли гриби охолонуть, розкладіть їх сухими стерилізованих баночках, залийте їх маринадом, у якому вони варилися.
  • Влийте в кожну банку з грибами по кілька столових ложок прожареної олії, це запобігає утворенню цвілі.
  • Закрийте банки капроновими кришками та помістіть їх у холодильник на зберігання.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь