Мариновані опеньки без оцту

Опеньки дуже універсальні і виявляють свої найкращі смакові якості за будь-якого способу приготування. Дуже цінуються ці гриби в маринованому вигляді за їх ніжну хрумку текстуру та делікатний аромат. Практично у всі заготовки як консервант додається оцет, проте він не всім до смаку. Існує також ряд обмежень, пов’язаних зі здоров’ям, у яких вживання оцту протипоказано. Як гідну і менш агресивну альтернативу виступає лимонна кислота. Саме з нею і пропонуємо замаринувати опеньки за цим рецептом.

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 12 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.6 г
Вуглеводи: 0.1 г
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Готувати мариновані опеньки без оцту просто! Опеньки перед маринуванням перебираємо, очищаємо від забруднень і ретельно промиваємо. Відварюємо їх у окропі протягом п’ятнадцяти хвилин при повільному кипінні, після чого відкидаємо на друшляк і даємо відвару повністю стекти. В окрему об’ємну каструлю наливаємо воду у зазначеній кількості, додаємо лаврове листя, горошки чорного перцю, гвоздику, сіль та лимонну кислоту. Ставимо каструлю на плиту та нагріваємо вміст до кипіння.
  • У киплячий маринад занурюємо відварені опеньки, перемішуємо і чекаємо повторного кипіння. Після закипання гриби варимо протягом десяти хвилин.
  • Банки для опеньків миємо содовим розчином і ошпарюємо окропом. Також чинимо і з кришками. У підготовлені банки розкладаємо опеньки разом зі спеціями та маринадом, після чого прикриваємо кришками.
  • Ставимо банки з грибами на стерилізацію на годину. Після закінчення зазначеного часу опеньки закочуємо кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо закупорені банки вгору дном для перевірки герметичності та залишаємо до повного остигання. Заготівлі, що остигли, прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь