Маринування на зиму – це харчування різноманітне. І якщо влітку таке розмаїття кожному по кишені, то взимку магазинні закачування вдарять по кишені. Що робити? Маринуємо на зиму. Консервування овочів і фруктів і домашніх умовах – це і економічно виправдано, і набагато більше користі. Адже Ви особисто можете відстежити і якість овочів і фруктів, і кількість добавок, і взагалі, все зробити на свій смак і колір.

Рецепти маринування у величезній кількості можна знайти на просторах інтернету. І, звичайно, практично в кожній родині можна знайти свої рецепти, які передавалися від мами до доньки, від тітки до племінниці, від сусідки до сусідки.

Маринувати можна, в першу чергу, овочі. Яке зимове застілля обходиться без солоних огірочків, маринованих помідорчиків, консервованих грибочків?.. У честі і інші овочі – крім огірків і помідорів. Будь-який стіл прикрасить закрутка з солодкого або гіркого перцю, знаменитий салат лечо, консервовані кабачки і баклажани. Рецепти маринування численні, що допомагає максимально урізноманітнити харчування в зимову пору.

Не менш смачними виходять консервовані фрукти, варення в домашніх умовах, а домашні компоти і соки завжди дадуть фору магазинним аналогам.

Домашнє маринування

Домашнє маринування – незамінний спосіб заготівлі овочів. Саме мариновані огірочки нам потрібні в улюблений “Олів’є” і саме мариновані томати – одна з найулюбленіших закруток на зиму.

Маринують на зиму двома основними способами – холодним і гарячим. При холодному способі маринують охолодженим маринадом. Гарячий спосіб використовуєте разом з консервацією. Оцту при цьому береться менше, що краще. У банки укладають овочі і спеції, а потім заливають і настоюють належний час. Потім майбутній маринад зливають в каструлю, а банку заливають новою кип’яченою водою. Маринад кип’ятять з додаванням цукру, солі, оцту. У фіналі банки заливають маринадом і закочують.

Найкорисніше використовувати не столовий, а яблучний або винний оцет.

Маринування має на увазі використання різних спецій, які підсилюють смак «базового» продукту. Наприклад, для огірків і помідорів «золотою класикою» вважається лавровий лист, червоний перець, запашний перець, гвоздика і т.д. серед сучасних віянь – додавання в ряд закаток кінзи і естрагону.

Домашні заготовки – це спадщина радянського часу, Кращі рецепти якого ми маємо можливість використовувати сьогодні.

60 хв6
Що буде, якщо корисну цибулю зробити ще й дуже смачною? У грузинській кухні без цибулі в маринаді нікуди: до будь-яких м’ясних страв вона зазвичай подається разом із величезною...
120 год 50 хв20
Приготування капусти по-грузинськи з буряком Настав піст, і в кожному будинку на обід подають квашену капусту. Рецепт такої яскравої за кольором та гострої за смаком капусти має грузинське...
168 год 30 хв3
Вітаю, друзі! Цей рецепт – один із варіантів квашення капусти по-грузинськи. Ще її називають – пелюстка. Є монастирський рецепт такої капусти, але про нього якось іншим разом.
5 год 0 хв3
Хочу поділитися з вами рецептом ароматних маринованих опеньків із часником. Зимова закуска серед знайомих та родичів розходиться «на ура». Мариновані опеньки виходять апетитними та
2 год 0 хв2
У цьому рецепті вам пропонується приготувати унікальну заготівлю – замаринувати опеньки з цибулею. Такі гриби будуть делікатесом для будь-якого столу. Для цієї заготівлі оберіть невеликі грибочки.
24 год 0 хв22
Маринуємо капусту з буряком, морквою, часником і маринадом у відрі на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
2 год 0 хв2
Опеньки, мариновані по-корейськи, чудово урізноманітнюють колекцію заготовок. Грибочки, приготовані за цим рецептом, виходять надзвичайно ароматними та трохи пікантними.
24 год 0 хв1
Смачно замаринувати опеньки на зиму доступно будь-якій господині, головне знати, як правильно обробити гриби та приготувати маринад. Так що якщо зібрали великий урожай опеньків, готуйте
45 хв2
Мариновані опеньки – завжди чудова закуска на будь-якому столі. Майже кожна господиня має свій перевірений рецепт приготування грибів на зиму, але ж завжди хочеться спробувати і щось новеньке.
1 год 30 хв2
Рецепт мариновані боровики з 9% оцтом на зиму. Технологія готування нескладна та швидка. Готуємо без стерилізації. Оцет забезпечить гарне зберігання грибів і додасть їм гостроти та легкої кислинки.
3 год 0 хв1
Цей рецепт маринування білих грибів можна сміливо назвати найпростішим із існуючих. Мало хто знає, що приготувати білі гриби можна досить швидко, не витрачаючи на це кілька днів. Вам...
60 хв1
Цей рецепт маринування білих грибів вважатиметься класичним. Маринування без подальшої стерилізації заготівлі дуже спрощує та вкорочує процес приготування. Білі гриби, заготовлені цим
45 хв4
Мало що так прикрашає стіл, як ароматні та соковиті гриби. Мариновані білі гриби з часником так і притягують погляди всіх домочадців та гостей за столом. Хочете привернути увагу...
1 год 20 хв3
Опеньки дуже універсальні і виявляють свої найкращі смакові якості за будь-якого способу приготування. Дуже цінуються ці гриби в маринованому вигляді за їх ніжну хрумку текстуру та
1 год 10 хв4
Рецепт маринованих білих грибів з лимонною кислотою створений спеціально для тих, хто хоче насолоджуватися соковитими грибами в холодну пору року, і при цьому не хоче витрачати на їхню...
1 год 10 хв2
Мариновані білі гриби – ароматна та дуже смачна закуска. До вашої уваги пропонується рецепт маринованих білих грибів з цибулею. Така заготівля на зиму – чудова самостійна закуска. Крім...
60 хв2
Ви і ваша сім’я любите домашні заготівлі з грибів, не пропустіть рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою. Приготувавши такі гриби на зиму, ви забудете про додаткові приготування до.
60 хв3
Кориця є родзинкою даного рецепту маринування білих грибів із корицею на зиму. Вона надає боровикам особливого пікантного смаку. Обов’язково спробуйте! Корицю додаємо до маринаду.
4 год 0 хв1
Замаринувати опеньки можна швидко і за кілька годин. Маленькі гриби, замариновані за пропонованим рецептом, ви зможете подати до столу через 4 години, а більші замаринуються через 7-8 годин.
1 год 30 хв2
Мариновані білі гриби з оцтом – улюблена багатьма закуска, яка також чудово зможе прикрасити будь-який святковий стіл. Заготувати білі гриби на зиму нескладно.