Маринування на зиму – це харчування різноманітне. І якщо влітку таке розмаїття кожному по кишені, то взимку магазинні закачування вдарять по кишені. Що робити? Маринуємо на зиму. Консервування овочів і фруктів і домашніх умовах – це і економічно виправдано, і набагато більше користі. Адже Ви особисто можете відстежити і якість овочів і фруктів, і кількість добавок, і взагалі, все зробити на свій смак і колір.

Рецепти маринування у величезній кількості можна знайти на просторах інтернету. І, звичайно, практично в кожній родині можна знайти свої рецепти, які передавалися від мами до доньки, від тітки до племінниці, від сусідки до сусідки.

Маринувати можна, в першу чергу, овочі. Яке зимове застілля обходиться без солоних огірочків, маринованих помідорчиків, консервованих грибочків?.. У честі і інші овочі – крім огірків і помідорів. Будь-який стіл прикрасить закрутка з солодкого або гіркого перцю, знаменитий салат лечо, консервовані кабачки і баклажани. Рецепти маринування численні, що допомагає максимально урізноманітнити харчування в зимову пору.

Не менш смачними виходять консервовані фрукти, варення в домашніх умовах, а домашні компоти і соки завжди дадуть фору магазинним аналогам.

Домашнє маринування

Домашнє маринування – незамінний спосіб заготівлі овочів. Саме мариновані огірочки нам потрібні в улюблений “Олів’є” і саме мариновані томати – одна з найулюбленіших закруток на зиму.

Маринують на зиму двома основними способами – холодним і гарячим. При холодному способі маринують охолодженим маринадом. Гарячий спосіб використовуєте разом з консервацією. Оцту при цьому береться менше, що краще. У банки укладають овочі і спеції, а потім заливають і настоюють належний час. Потім майбутній маринад зливають в каструлю, а банку заливають новою кип’яченою водою. Маринад кип’ятять з додаванням цукру, солі, оцту. У фіналі банки заливають маринадом і закочують.

Найкорисніше використовувати не столовий, а яблучний або винний оцет.

Маринування має на увазі використання різних спецій, які підсилюють смак «базового» продукту. Наприклад, для огірків і помідорів «золотою класикою» вважається лавровий лист, червоний перець, запашний перець, гвоздика і т.д. серед сучасних віянь – додавання в ряд закаток кінзи і естрагону.

Домашні заготовки – це спадщина радянського часу, Кращі рецепти якого ми маємо можливість використовувати сьогодні.

Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв50178
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі
рецепт маринованого часнику по-вірменськи
45 хв10174
Часник, замаринований у виноградному соку і витриманий досить довго в розсолі – це блюдо вірменської кухні, яке відрізняється від всіх інших незвичайним
45 хв40153
Пікантна закуска з ненав’язливою гостротою прекрасно доповнює різні гарячі страви і гарніри. Для того, щоб приготувати страву корейської кухні, часник
Маринований часник головками, як на ринку
30 хв30123
Не знаєте, як надовго зберегти часник, причому в голівках? Рішення є. Дуже простий і швидкий спосіб приготувати маринований часник на зиму, що нагадує
Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв60111
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
Як смачно замаринувати часник з червоною смородиною
45 хв50114
Оригінальна закуска, що складається з маринованого часнику з червоною смородиною – це прекрасне доповнення до будь-яких м’ясних страв і гарнірів.
Маринований часник головками з буряком на зиму
45 хв10168
Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми
1 год 55 хв20118
Пікантні мариновані стрілки часнику – це та закуска, яку неможливо купити в магазині і щоб насолодитися цим прекрасним смаком, доведеться готувати
Маринований часник зубчиками в банці
40 хв10174
Прекрасна закуска, відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить
Маринований часник цільними головками на зиму
55 хв30187
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі
2 год 25 хв21231
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко
2 год 5 хв20210
Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
1 год 5 хв11119
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять
Мариновані кабачки, як гриби, швидкого приготування
40 хв41190
Багато хто любить мариновані грибочки, однак, з приготуванням цієї страви завжди потрібно повозитися. Тому, Вашій увазі представляється рецепт швидких
20 хв31129
Універсальна і швидка закуска з кабачків з соєвим соусом і часником – простий рецепт, який не займе вас довше, ніж на 5 хвилин. Головний плюс цієї страви полягає.
2 год 27 хв41194
Блюдо насичене різними смаками (солодким, кислим і гострим) – це швидкі мариновані кабачки, приготовані в азіатському стилі. Така закуска відмінно підходить
3 год 20 хв40141
Кабачки, замариновані в пакеті – це та закуска, яка першою розлітається зі столу. Це не тільки дуже смачна страва, але ще і низькокалорійна і корисна
3 год 30 хв40201
Закуска з кабачків приготована за цим рецептом, вже дуже нагадує мариновані гриби і миттєво розлітається зі столу. Відмінно доповнює будь-які м’
Мариновані кабачки швидкого приготування без оцту
50 хв40215
Швидка, низькокалорійна, а головна корисна закуска виходить з такого простого продукту, як кабачок. У розпал літнього сезону, коли молоді ніжні цукіні
Швидкі мариновані кабачки з оцтом
5 год 20 хв4070
Небанальна закуска з кабачків готується дуже швидко і просто, доведеться почекати тільки пару годин, поки овоч промаринується медом, сіллю і різними травами.