Маринування на зиму – це харчування різноманітне. І якщо влітку таке розмаїття кожному по кишені, то взимку магазинні закачування вдарять по кишені. Що робити? Маринуємо на зиму. Консервування овочів і фруктів і домашніх умовах – це і економічно виправдано, і набагато більше користі. Адже Ви особисто можете відстежити і якість овочів і фруктів, і кількість добавок, і взагалі, все зробити на свій смак і колір.

Рецепти маринування у величезній кількості можна знайти на просторах інтернету. І, звичайно, практично в кожній родині можна знайти свої рецепти, які передавалися від мами до доньки, від тітки до племінниці, від сусідки до сусідки.

Маринувати можна, в першу чергу, овочі. Яке зимове застілля обходиться без солоних огірочків, маринованих помідорчиків, консервованих грибочків?.. У честі і інші овочі – крім огірків і помідорів. Будь-який стіл прикрасить закрутка з солодкого або гіркого перцю, знаменитий салат лечо, консервовані кабачки і баклажани. Рецепти маринування численні, що допомагає максимально урізноманітнити харчування в зимову пору.

Не менш смачними виходять консервовані фрукти, варення в домашніх умовах, а домашні компоти і соки завжди дадуть фору магазинним аналогам.

Домашнє маринування

Домашнє маринування – незамінний спосіб заготівлі овочів. Саме мариновані огірочки нам потрібні в улюблений “Олів’є” і саме мариновані томати – одна з найулюбленіших закруток на зиму.

Маринують на зиму двома основними способами – холодним і гарячим. При холодному способі маринують охолодженим маринадом. Гарячий спосіб використовуєте разом з консервацією. Оцту при цьому береться менше, що краще. У банки укладають овочі і спеції, а потім заливають і настоюють належний час. Потім майбутній маринад зливають в каструлю, а банку заливають новою кип’яченою водою. Маринад кип’ятять з додаванням цукру, солі, оцту. У фіналі банки заливають маринадом і закочують.

Найкорисніше використовувати не столовий, а яблучний або винний оцет.

Маринування має на увазі використання різних спецій, які підсилюють смак «базового» продукту. Наприклад, для огірків і помідорів «золотою класикою» вважається лавровий лист, червоний перець, запашний перець, гвоздика і т.д. серед сучасних віянь – додавання в ряд закаток кінзи і естрагону.

Домашні заготовки – це спадщина радянського часу, Кращі рецепти якого ми маємо можливість використовувати сьогодні.

капуста пелюстка по-корейськи на 3 літри
72 год 40 хв807
Якщо ви любите ароматні і пікантні закуски, то цей варіант капусти пелюстка точно припаде вам до смаку. У ній поєднується солодкість хрусткого листя капусти
48 год 40 хв606
Капусту ріжуть великими шматками і маринують в такому вигляді, звідси і така назва. Така яскрава і смачна закуска здатна прикрасити не тільки повсякденний
рецепт капусти пелюстка без буряка
24 год 40 хв1206
Хрустка і ніжна закуска з капусти підійде всім без винятку. Вона точно не шкодить фігурі і зробить прийом їжі ще більш приємним. Капустою пелюсткою можна
Класичний рецепт капусти пелюстки з буряком і морквою
24 год 30 хв606
Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура.
капуста пелюстка з буряком на зиму
60 хв809
Хрустка капуста прямо до Вашого столу в зимовий морозний вечір – що може бути краще. Вона прекрасно доповнить будь-які картопляні та м’
капуста пелюстка швидкого приготування
36 год 30 хв1204
Яскрава, соковита і в міру гостра капуста пелюстка. На свій смак ви можете збільшити кількість часнику і зробити її ще більш пікантною. Для приготування
Маринований гострий перець по-грузинськи на зиму
60 хв2018
Маринований перець по-грузинськи — це солодкувато-гостра закуска з великою кількістю зелені і часнику. Грузини подають таку суміш до лобіо і до різних видів м’
60 хв109
Гострий перець, замаринований з медом, оцінять багато. Медові нотки дивно вдало поєднуються з гострою м’якоттю перців. Така закуска особливо хороша
Мариновані червоні гострі перці по-вірменськи
1 год 20 хв309
Ще один варіант маринування гострих перців-по-вірменськи. Плоди очищаємо від шкірки і проварюємо в маринаді з додаванням рослинної олії і оцту.
60 хв108
Гострі перчики з ніжною консистенцією і пікантним ароматом часнику. Для приготування такої заготовки доведеться трохи повозитися, так як потрібно обпалити
маринований гострий перець з часником
40 хв1011
Гострі перчики пропонуємо порізати на невеликі частини, з’єднати з часником, цибулею, прянощами і замаринувати в оцтовому маринаді.
Гострий маринований перець без стерилізації на зиму
50 хв1011
Замаринувати гострі перці можна швидко і без стерилізації. Даний спосіб передбачає використання гарячого маринаду. Важливо додавати оцет в киплячий маринад
Гострий маринований перець в оцті холодним способом
40 хв107
За даним рецептом можна дуже швидко заготовити гострі перчики в банці. Підходять будь-які види гострого перцю. Головне – попередньо спробувати плоди і
50 хв108
Рецепт розрахований на баночку об’ємом в один літр. Укладаємо всі інгредієнти в тару. Заливаємо окропом, ставимо стерилізувати на десять хвилин і закочуємо.
мариновані кабачки в томатній пасті
45 хв1086
Цікавий спосіб маринування кабачків на зиму – в кетчупі. Овочі в банці залишаться хрусткими, але при цьому придбають насичений кисло-солодкий смак.
60 хв2015
Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою
Кабачки в маринаді з лимонною кислотою в банках на зиму
45 хв1072
Один з цікавих варіантів заготовити хрусткі кабачки на зиму — з лимонною кислотою. Смачне частування обов’язково полюбиться всім вашим рідним.
Мариновані кабачки як гриби на зиму
4 год 40 хв4039
Кабачки на зиму — це завжди смачне і оригінальне частування. А ще їх можна заготовити за особливим рецептом, завдяки якому смак овоча буде нагадувати гриби.
мариновані кабачки з часником на зиму
60 хв6021
Щоб мариновані кабачки придбали яскравий смак і аромат, додайте в заготовку часник. Таке частування порадує ваших домашніх і гостей. Подавайте його в якості
45 хв1025
Хочете урізноманітнити домашні заготовки на зиму? Приготуйте мариновані кабачки з огірками. Частування вийде хрустким і неймовірно смачним.