Часник маринований на зиму

Часник маринований на зиму – прекрасна альтернатива свіжому часнику. Через специфічний виражений запах далеко не завжди можна дозволити собі насолодитися свіжим часником – то побачення, то ділова зустріч… гострий запах часом ні до чого. Часник маринований на зиму дозволить насолоджуватися улюбленим смаком не на шкоду соціальним зв’язкам і професійним завданням.

Маринований часник має не такий “карколомний” запах, як свіжий. Він набагато м’якше, ніжніше і при цьому не менш смачний. Такий часник можна дозволити собі з’їсти і в середині дня, не боячись «збити з ніг» запахом.

Часник маринований на зиму – це прекрасна закуска. Його можна запросто їсти просто з хлібом, або подати на додаток до будь-якої м’ясної і рибної страви.

Перше, що потрібно зробити – це правильно вибрати часник. Занадто молодий часник не підійде так само, як і підсохлий. Смачний маринований часник виходить, якщо дотримати у виборі золоту середину.

Як маринувати часник на зиму

Маринують часник і цілим, і часточками. Перевага віддається чищеному часнику, але маринують і нечищеним. Як маринад можна використовувати як гарячий, так і холодний розсіл.

Маринувати часник можна, наприклад, ось так. Часник необхідно обрізати, очистити від лушпиння (тільки верхнього, щоб головка не розвалилася – якщо, звичайно, ви не вирішили маринувати часточками). Потім потрібно закип’ятити воду, додати цукор і сіль, спеції (наприклад, запашний перець, гвоздику, корицю). Маринад зняти з вогню і влити в нього оцтову кислоту. Часник потрібно викласти в банку, залити маринадом. Закрити банку і зберігати в темному місці.

Корисна порада

Якщо ви хочете надати маринованому часнику червоний колір, можна взяти буряк. Сирий буряк чистять, очищають, нарізають кубиками і додають в маринад після оцту. Часник отримає гарний червонуватий колір. Є рецепти, де буряк не ріжуть, а натирають на дрібну тертку або взагалі вичавлюють сік, використовуючи соковижималку.

Для заготівлі часнику краще використовувати невеликі банки, щоб швидко з’їдати вміст банки після того, як відкрили.

Щоб маринований часник не потемнів, краще замочити його на пару годин перед консервуванням.

Маринований на зиму часник можна не тільки подавати як закуску. На його основі можна готувати різноманітні соуси.

Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв5
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі, яка поєднується з м’
рецепт маринованого часнику по-вірменськи
45 хв1
Часник, замаринований у виноградному соку і витриманий досить довго в розсолі – це блюдо вірменської кухні, яке відрізняється від всіх інших незвичайним способом приготування і насиченим смаком, не.
45 хв4
Пікантна закуска з ненав’язливою гостротою прекрасно доповнює різні гарячі страви і гарніри. Для того, щоб приготувати страву корейської кухні, часник необхідно маринувати в двох
Маринований часник головками, як на ринку
30 хв3
Не знаєте, як надовго зберегти часник, причому в голівках? Рішення є. Дуже простий і швидкий спосіб приготувати маринований часник на зиму, що нагадує за смаком той, який колись...
Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв6
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
Як смачно замаринувати часник з червоною смородиною
45 хв5
Оригінальна закуска, що складається з маринованого часнику з червоною смородиною – це прекрасне доповнення до будь-яких м’ясних страв і гарнірів. Своїм смаком вона не перебиває
Маринований часник головками з буряком на зиму
45 хв1
Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми отримуємо дуже красиву, смачну, а.
1 год 55 хв2
Пікантні мариновані стрілки часнику – це та закуска, яку неможливо купити в магазині і щоб насолодитися цим прекрасним смаком, доведеться готувати самостійно, однак, це точно того варто!
Маринований часник зубчиками в банці
40 хв1
Прекрасна закуска, відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить, завдяки своєму насиченому і терпкому.
Маринований часник цільними головками на зиму
55 хв3
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі головки (так заготовки краще...