Часник маринований на зиму

Часник маринований на зиму – прекрасна альтернатива свіжому часнику. Через специфічний виражений запах далеко не завжди можна дозволити собі насолодитися свіжим часником – то побачення, то ділова зустріч… гострий запах часом ні до чого. Часник маринований на зиму дозволить насолоджуватися улюбленим смаком не на шкоду соціальним зв’язкам і професійним завданням.

Маринований часник має не такий “карколомний” запах, як свіжий. Він набагато м’якше, ніжніше і при цьому не менш смачний. Такий часник можна дозволити собі з’їсти і в середині дня, не боячись «збити з ніг» запахом.

Часник маринований на зиму – це прекрасна закуска. Його можна запросто їсти просто з хлібом, або подати на додаток до будь-якої м’ясної і рибної страви.

Перше, що потрібно зробити – це правильно вибрати часник. Занадто молодий часник не підійде так само, як і підсохлий. Смачний маринований часник виходить, якщо дотримати у виборі золоту середину.

Як маринувати часник на зиму

Маринують часник і цілим, і часточками. Перевага віддається чищеному часнику, але маринують і нечищеним. Як маринад можна використовувати як гарячий, так і холодний розсіл.

Маринувати часник можна, наприклад, ось так. Часник необхідно обрізати, очистити від лушпиння (тільки верхнього, щоб головка не розвалилася – якщо, звичайно, ви не вирішили маринувати часточками). Потім потрібно закип’ятити воду, додати цукор і сіль, спеції (наприклад, запашний перець, гвоздику, корицю). Маринад зняти з вогню і влити в нього оцтову кислоту. Часник потрібно викласти в банку, залити маринадом. Закрити банку і зберігати в темному місці.

Корисна порада

Якщо ви хочете надати маринованому часнику червоний колір, можна взяти буряк. Сирий буряк чистять, очищають, нарізають кубиками і додають в маринад після оцту. Часник отримає гарний червонуватий колір. Є рецепти, де буряк не ріжуть, а натирають на дрібну тертку або взагалі вичавлюють сік, використовуючи соковижималку.

Для заготівлі часнику краще використовувати невеликі банки, щоб швидко з’їдати вміст банки після того, як відкрили.

Щоб маринований часник не потемнів, краще замочити його на пару годин перед консервуванням.

Маринований на зиму часник можна не тільки подавати як закуску. На його основі можна готувати різноманітні соуси.

Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв5052
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі
рецепт маринованого часнику по-вірменськи
45 хв1048
Часник, замаринований у виноградному соку і витриманий досить довго в розсолі – це блюдо вірменської кухні, яке відрізняється від всіх інших незвичайним
45 хв4052
Пікантна закуска з ненав’язливою гостротою прекрасно доповнює різні гарячі страви і гарніри. Для того, щоб приготувати страву корейської кухні, часник
Маринований часник головками, як на ринку
30 хв3040
Не знаєте, як надовго зберегти часник, причому в голівках? Рішення є. Дуже простий і швидкий спосіб приготувати маринований часник на зиму, що нагадує
Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв6041
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
Як смачно замаринувати часник з червоною смородиною
45 хв5038
Оригінальна закуска, що складається з маринованого часнику з червоною смородиною – це прекрасне доповнення до будь-яких м’ясних страв і гарнірів.
Маринований часник головками з буряком на зиму
45 хв1039
Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми
1 год 55 хв2039
Пікантні мариновані стрілки часнику – це та закуска, яку неможливо купити в магазині і щоб насолодитися цим прекрасним смаком, доведеться готувати
Маринований часник зубчиками в банці
40 хв1066
Прекрасна закуска, відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить
Маринований часник цільними головками на зиму
55 хв3043
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі