Простий і смачний рецепт маринованого часнику по-вірменськи

рецепт маринованого часнику по-вірменськи

Часник, замаринований у виноградному соку і витриманий досить довго в розсолі – це блюдо вірменської кухні, яке відрізняється від всіх інших незвичайним способом приготування і насиченим смаком, не схожим ні на що інше.

Інгредієнти
Порції: +1
  • Часник 750 гр.
  • Для розсолу:
  • Вода 1 л.
  • Сіль 45 гр.
  • Для маринаду:
  • Вода 1 л.
  • Сіль 45 гр.
  • Оцет виноградний 100 мл.
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Перець чорний запашний 4 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Сік винограду 1 л.
Кроки
45 хвДрук
  • Найпершим етапом просушуємо часник, виклавши його в один шар в темному і прохолодному місці на 14-16 днів.
  • Через два тижні обрізаємо довгу стрілу (залишаємо лише кілька сантиметрів) і корінці.
  • Очищені головки заливаємо чистою прохолодною водою і залишаємо на добу, прикривши зверху кришкою або харчовою плівкою.
  • Через добу зливаємо надлишки води і з легкістю знімаємо лушпиння, залишаючи лише самий останній шар, ретельно промиваємо.
  • Вимочений часник перекладаємо в ту тару, в якій він будуть маринуватися.
  • Наповнені банки заливаємо розсолом, приготованим з води і солі в холодному вигляді і залишаємо на добу в прохолодному місці.
  • Кожні 24 години міняємо розсіл і продовжуємо це робити протягом трьох тижнів.
  • Після закінчення трьох тижнів замінюємо розсіл маринадом. Для його приготування ми кип’ятимо воду разом зі спеціями, сіллю, цукром і варимо близько 5 хвилин після кипіння, перед зняттям з вогню – вливаємо оцет. Чекаємо, коли маринад охолоне при кімнатній температурі. У холодному вигляді заливаємо часник, прикриваючи кришкою або марлею, і прибираємо в холод на 15 діб.
  • Через 15 днів маринад зливаємо в окрему тару і зберігаємо в холодильнику тиждень.
  • Саме час залити головки натуральним соком винограду і залишити просочуватися 7 днів.
  • Через тиждень замінюємо сік маринадом, який ми зберегли в холодильнику.
  • І вже всього через п’ять днів наш неймовірно смачний часник готовий до подачі на стіл.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь