Як замаринувати стрілки часнику без стерилізації на зиму?

Пікантні мариновані стрілки часнику – це та закуска, яку неможливо купити в магазині і щоб насолодитися цим прекрасним смаком, доведеться готувати самостійно, однак, це точно того варто!

Інгредієнти
Порції: +2
  • Стрілки часнику 400 гр.
  • Вода 700 мл.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 1 ч. л.
  • Коріандр – (в зернах)  ч. л.
  • Гірчиця  ч. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Кислота лимонна ½ ч. л.
Кроки
1 год 55 хвДрук
  • Підготуємо стрілки – ретельно промиваємо стебла і залишаємо тільки ті, які мають яскраво-зелений колір. Обов’язково відрізаємо насіннєву частину і нарізаємо кожен стеблинка смужками довжиною близько 5 сантиметрів.
  • Коли всі стрілки нарізані – перекладаємо їх в чисті баночки об’ємом по півлітра.
  • Приготуємо маринад. Для цього в каструлю вливаємо 700 мілілітрів води і до неї додаємо спеції: коріандр, лист лавра, гірчицю, сіль і цукровий пісок. Заливку доводимо до кипіння і при постійному помішуванні готуємо до повного розчинення цукрових кристалів.
  • Киплячим розсолом заливаємо стрілки в банках і настоюєио під кришкою приблизно 10-15 хвилин.
  • Після закінчення часу, маринад обережно зливаємо назад в каструлю і кип’ятимо вдруге, але вже з додаванням лимонки. Після, знову розливаємо розсіл по банках і щільно закриваємо кришками. Ставимо на кришки і даємо час повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь