Як заготовити часник в маринаді по-корейськи на зиму?

Пікантна закуска з ненав’язливою гостротою прекрасно доповнює різні гарячі страви і гарніри. Для того, щоб приготувати страву корейської кухні, часник необхідно маринувати в двох різних розсолах (з рисового оцту і соєвого соусу) і трохи почекати, але це точно того варто.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
45 хвДрук
  • 450 грам часнику поділяємо на зубчики.
  • Зубки заливаємо на півгодини фільтрованою водою для того, щоб без зусиль зняти з них лушпиння.
  • Через 30 хвилин з легкістю очищаємо часник, не забуваючи відрізати кінчики.
  • Головний інгредієнт заливаємо крутим окропом і залишаємо на три години – ця процедура допоможе нам уникнути посиніння в процесі маринування.
  • Після закінчення часу зливаємо всю воду і починаємо готувати перший маринад. Для цього з’єднуємо воду, рисовий оцет і сіль – ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів солі.
  • У вийшовший розсіл засипаємо зубки, зариваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо на 5-7 днів маринуватися при кімнатній температурі.
  • Через тиждень займемося другим маринадом. У сотейник додаємо воду, соєвий соус, рисовий оцет і цукровий пісок – розмішуємо.
  • Тару відправляємо на плиту, доводимо до кипіння і продовжуємо готувати ще близько 5 хвилин при постійному помішуванні. Після, даємо час охолонути при кімнатній температурі.
  • Далі зливаємо маринад з рисового оцту і замінюємо його заливкою з соєвого соусу. Ми залишаємо часник просочуватися ще на 10-14 днів (переконайтеся, що розсіл покриває абсолютно всі зубки).

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь