Маринований часник зубчиками в банці

Маринований часник зубчиками в банці

Прекрасна закуска, відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить, завдяки своєму насиченому і терпкому смаку, який відмінно доповнює смак гарячих страв і безлічі консервацій.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
40 хвДрук
  • Готуємо всі необхідні компоненти: зважуємо часник і відміряє необхідну кількість цукрового піску, солі і оцту.
  • Головки молодого часнику очищаємо від лушпиння і промиваємо.
  • Розбираємо на зубчики.
  • Бланшуємо зубчики в окропі близько 3-4 хвилин.
  • Гарячий часник розкладаємо на дно чистих і сухих баночок.
  • Займемося маринадом. Нагріваємо один літр води і туди ж додаємо по 50 грам солі і цукру – кип’ятимо приблизно 4 хвилини і перед самим зняттям з плити – вливаємо 100 мілілітрів оцту.
  • Киплячим розсолом заливаємо зубчики і відразу ж закочуємо банки стерильними кришками. Перевертаємо кришками вниз і накриваємо ковдрою, залишаємо приблизно на 1-2 доби до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь