Маринований часник цільними головками на зиму

Маринований часник цільними головками на зиму

Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі головки (так заготовки краще зберігаються), банки і трохи спецій – все дуже просто, а головне – смачно!

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
55 хвДрук
  • Підготуємо часник. Зачищаємо від надлишків лушпиння головки, потім їх ретельно промиваємо і обсушуємо.
  • Приступимо до розсолу. Для його приготування в каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі (з розрахунком 2 столові ложки на 1 літр води) і цукровим піском (з розрахунком 1 столова ложка на 1 літр води).
  • Наступним кроком додаємо ароматні спеції: гвоздику, коріандр і кілька горошків чорного запашного перцю. Розсіл кип’ятимо близько 5-10 хвилин.
  • Поки заливка кипит ь- укладаємо інгредієнти в чисті стерильні баночки. На саме дно викладаємо листя хрону, потім часник і листя смородини і вишні разом з гірким перцем, нарізаним кільцями, знову часник і так до самих «плічок» тари. Коли банка наповнена, заливаємо її вміст окропом на 5 хвилин.
  • Після закінчення часу окріп зливаємо, а банку наповнюємо запашним розсолом. Закочуємл тару заздалегідь простерилізованою кришкою, перевертаємо дном вгору, накриваємо рушником до повного охолодження.

Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь