Маринований часник головками з буряком на зиму

Маринований часник головками з буряком на зиму

Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми отримуємо дуже красиву, смачну, а головне корисну закуску!

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
45 хвДрук
  • Підготуємо основний продукт -часник. Обережно очищаємо його від надлишків лушпиння, але обов’язково залишаємо один шар для того, щоб головка не розпалася, а тримала форму.
  • Очищений часник, ретельно промиваємо під струменем води і відварюємо в окропі близько 3 хвилин. Після, поміщаємо головки в крижану воду для максимально швидкого охолодження.
  • Буряк нарізаємо часточками невеликого розміру.
  • У заздалегідь простерилізовану банку викладаємо бурякові слайси і головки часнику.
  • Займемося маринадом. У каструлі змішаємо воду, спеції, сіль і цукровий пісок – кип’ятимо приблизно 5 хвилин і перед тим, як зняти з вогню – вливаємо оцет.
  • Вміст банки заливаємо киплячим розсолом і закриваємо кришкою. Накриваємо ковдрою до повного охолодження.

Коли розсіл стане кімнатної температури – переміщаємо тару в холодильник. Закуска буде готова через кілька днів, а зберігати її в холоді можна довгі місяці. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь