Як смачно замаринувати часник з червоною смородиною?

Як смачно замаринувати часник з червоною смородиною

Оригінальна закуска, що складається з маринованого часнику з червоною смородиною – це прекрасне доповнення до будь-яких м’ясних страв і гарнірів. Своїм смаком вона не перебиває смак інших компонентів, а навпаки доповнює їх і відтіняє. До того ж, таке блюдо, з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
45 хвДрук
  • Червоні ягоди перебираємо (позбавляємося від гілочок, листя і всіляких смітинок) і ретельно промиваємо під струменем води.
  • Ароматний молодий часник очищаємо від усіх шарів лушпиння, крім самого останнього. Великі головки розбираємо на половинки або чверті – бланшируємо в крутому окропі.
  • Кілька банок стерилізуємо будь-яким зручним способом, не забуваючи про кришках. У чисту і суху тару викладаємо часник разом ягодами.
  • Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду і туди ж додаємо лаврушку, сіль і цукровий пісок. Кип’ятимо заливку близько 5 хвилин і відразу ж заповнюємо нею банки зі смородиною і головками часнику.
  • Тару закриваємо закручуються кришками і залишаємо на столі, під пледом до повного охолодження.

Зберігаємо в холодильнику або погребі близько 4 місяців. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь