У холодну пору року, в період, коли організму не вистачає вітамінів, баночки з домашніми розносолами подарують приємні спогади про спекотне літо, свіжі ароматні овочі, які ми приносимо додому прямо з грядки.

Як заготовити солянку на зиму

Багато господинь звикли займатися консервуванням і не можуть уявити собі стіл без солінь і маринадів. Величезною популярністю користуються рецепти солянки на зиму, адже білокачанна капуста – не тільки смачний і низькокалорійний овоч, але і джерело вітамінів і мікроелементів. До того ж, готувати солянку нескладно, а термін її зберігання тривалий. Набір продуктів мінімальний: капуста, морква, цибуля, солодкий перець, цукор, сіль, спеції, оцет і рослинна олія.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  1. Морква.
  2. Цибуля ріпчаста.
  3. Цукор.
  4. Капуста білокачанна.
  5. Гриби.

При бажанні можна приготувати її з м’ясом або грибами. Капустяна солянка – традиційна російська закуска, яка може використовуватися як самостійна страва в холодному або гарячому вигляді, доповнення до м’яса, а також як заправка для першої страви. Для приготування борщу потрібно зварити м’ясний бульйон, додати в нього картоплю, солянку і прокип’ятити. Ось і все, відмінний домашній борщ готовий! Смачна соляночка не раз виручить вас у важкій ситуації, наприклад, при несподіваному приході гостей. За допомогою неї ви зможете зробити дуже смачне блюдо за дуже короткий час.

1 год 5 хв3
Найсмачніша грибна солянка – це солянка з опеньками. Вони вдало поєднуються з овочами, легко готуються та надають страві особливого смаку. У приготуванні солянки без оцту є свої особливості,...
1 год 10 хв3
Солянка на зиму з опеньками виходить з незвичайним смаком – з’являється та сама характерна впізнавана грибна нотка. А овочевий смак солянки посилюється попередньою обсмажуванням
солянка з капусти з грибами і помідорами на зиму
2 год 30 хв3
Соковита зимова солянка виходить з грибів, капусти і помідорів. Спробуйте простий кулінарний рецепт в домашніх умовах. Порадуйте себе і близьких яскравою закускою.
солянка з ранньої капусти на зиму
1 год 40 хв5
Щоб солянка в банках була хрусткою і яскравою за смаком, готуйте її з молодої білокачанної капусти. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити ваші домашні закуски.
солянка з капусти, помідорів і моркви
2 год 30 хв5
Апетитна овочева солянка на зиму виходить з капусти, моркви і помідорів. Частування вийде соковитим і яскравим за смаком. Подавати його можна разом з гарнірами та іншими гарячими стравами.
Солянка на зиму без додавання грибів
2 год 20 хв1
Швидко і смачно приготувати домашню солянку в банках можна без використання грибів. Овочевий варіант вийде не менш смачним і поживним. Беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.
Овочева солянка на зиму в банках
1 год 20 хв5
Простий і смачний спосіб заготовити солянку на зиму – з овочів. Домашня холодна закуска вийде ніжною, соковитою і неймовірно ароматною. Доповнюйте нею гарніри, м’
1 год 40 хв3
Соковита овочева солянка виходить з додаванням помідорів. Кислуватий продукт надає їй особливий смак і аромат. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити ваші зимові заготовки.
рецепт солянки з томатною пастою на зиму
1 год 55 хв3
Яскравий смак домашньої солянки на зиму надає томатна паста. Таке соковите частування порадує вас і ваших близьких. Його можна подавати до сімейного столу в будь-який час року. Спробуйте!
Як заготовити солянку з грибами і огірками в банках
1 год 15 хв4
Яскравий рецепт приготування домашньої солянки на зиму – з додаванням грибів і огірків. Частування вийде соковитим і хрустким. Воно відмінно урізноманітнює як обідній, так і святковий стіл.
Солянка з огірками і капустою на зиму
1 год 40 хв3
Соковита і хрустка зимова солянка виходить з капусти і огірків. Консервований продукт стане яскравою холодною закускою на вашому столі. Порадуйте ваших близьких або гостей смачним продуктом.
Солянка з капусти і грибів на зиму
1 год 50 хв3
Апетитну солянку на зиму можна приготувати з грибів, капусти та інших овочів. Яскраве частування доповнить багато домашніх блюд. Також його можна подавати з гарнірами в якості поживного обіду.