Варення з кабачків з лимонною кислотою

Пропонуємо вам рецепт справжніх ласощів під назвою «пальчики оближеш». У ньому поєднуються ніжний кабачок і лимон, який надає варенню приголомшливого цитрусового аромату, а невелика кількість лимонної кислоти вдало підкреслюють це поєднання і додає варенню приємну кислинку. Варення виходить ніжним за консистенцією і відмінно підходить як до чашки гарячого чаю, так і як наповнювач до сиру або йогурту.

Як почати готувати варення з кабачків з лимонною кислотою

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Ми готуватимемо варення з молодих кабачків. Промиваємо їх під проточною водою, видаляємо плодоніжку, чистимо кабачки від шкірки та насіння, нарізаємо їх дрібними кубиками розміром 1х1 см. Кабачки викладаємо в емальовану каструлю.
  • Лимони промиваємо, ошпарюємо окропом, оскільки використовуватимемо їх разом із шкіркою. Нарізаємо лимони дрібними кубиками і додаємо в каструлю до кабачків, додаємо цукор, добре перемішуємо і залишаємо всі інгредієнти на 8-10 годин, щоб вони пустили сік.
  • Після закінчення часу інгредієнти ще раз добре перемішуємо та ставимо каструлю на вогонь. Доводимо варення до кипіння, знімаємо піну, що утворилася, і варимо варення 5 хвилин, потім знімаємо його з вогню і даємо йому повністю охолонути. Через 8-10 годин варення знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і кип’ятимо 10-12 хвилин.
  • Після цього каструлю знімаємо з вогню та розкладаємо гаряче варення по заздалегідь простерилізованих банкам. Закручуємо банки прокип’яченими кришками, перевертаємо банки вгору дном і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі, потім прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення із кабачка з лимоном повністю готове!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь