Закрутки з кабачків

Консервування кабачків — аж ніяк не пережиток радянського минулого. Хрусткі кабачки завжди припадуть до столу. Деякі люблять їх навіть більше огірків. Плюс до всього консервування кабачків — це відмінна можливість заощадити не на шкоду якості. Адже господиня завжди може поручитися за приготовлену нею заготовку, а купивши магазинну закатку, «нарікати» нема на кого.

Кабачки в літню пору коштують “копійки”, тому навіть якщо ви не маєте наміру закочувати на всіх родичів, зробіть хоча б дюжину заготовок для себе. Кабачки забезпечать різноманітність в домашньому меню і завжди на “ура ” йдуть під час застілля. При цьому необов’язково заготовляти трилітрові банки — можна взяти і літрові. Кабачки з літрової банки з’їдаються практично за день, а потім можна і що-небудь інше відкрити.

Чого тільки не роблять з кабачками — солять, маринують, готують різноманітні салати і закуски, варять ікру і навіть роблять варення з кабачків.

Консервування кабачків вимагає додавання наступних спецій — лавового листа, парасольок кропу, листя хрону і, звичайно, чорного перцю (горошку). Особливий смак кабачків надають петрушка, гіркий гострий перець, корінь хрону і, звичайно, листя чорної смородини. Ці добавки використовуються за бажанням “на любителя”. Можете поекспериментувати, що в майбутньому році зробити більше тих банок, які здалися особливо смачними.

Отже, кабачки можна консервувати як зі стерилізацією (більш складний спосіб), так і без неї (більш швидкий і простий спосіб).

Консервування кабачків зі стерилізацією

Спочатку потрібно підготувати банки — ретельно вимити. На дно банок викладається зелень, спеції, можна також петрушку, листочки смородини. Кабачки миють і ріжуть, розкладають по банках, заливають розсолом (вода, сіль, цукор, оцет) і накривають кришками. Банки з кабачками стерилізують близько 10 хвилин, а потім закочують. Потім банки перевертають і загортають. Коли банки охолонуть, їх повертають в звичне положення і ставлять на зберігання.

Консервація кабачків без стерилізації

На першому етапі все те ж саме, що і в рецепті зі стерилізацією – обробка овочів, нарізка зелені, розкладання по банках. Потім кабачки заливають окропом, накривають кришкою і дають постояти близько 10 хвилин. Далі воду потрібно злити і знову залити окропом — на цей раз додаючи необхідні за рецептом спеції. Нарешті, банки закочуються і для перевірки перевертаються. Знову добу охолоджуються (закутані в ковдру), а потім прибираються на зберігання. До нових зустрічей зимовими вечорами — за затишним столом і з хрускотом кабачків!

55 хв6
Полюбляєте пікантні закуски? Тоді цей рецепт для вас! Салат з кабачків із кетчупом чилі – проста, але дуже смачна заготівля на зиму. Салат з кабачків, приготовлений за цим...
50 хв4
Смачний салат з кабачків та гострого перцю! Дуже рекомендую заготовити на зиму і більше. Овочі зберігають свої корисні властивості і разом створюють неймовірно апетитне поєднання.
2 год 0 хв11
Варення з кабачків з лимоном у мультиварці – чудовий варіант приготування ніжного десерту, який можна використовувати як начинку для випічки. Зробити таке варення в домашніх умовах ви зможете.
60 хв5
Ця смачна закуска з кабачків буде чудовим доповненням до основних страв на обідньому столі та не тільки. Кабачки по-болгарськи мають приємний кисло-солодкий смак і залишаються хрусткими та соковитими.
1 год 10 хв1
Смачний вітамінний салат на зиму – це салат з кабачків та буряків. Такий легкий і соковитий салат, який містить зовсім невелику кількість олії, відмінно підійде до будь-якої м’ясної...
Варення з кабачків із корицею
13 год 0 хв10
Хочу поділитися рецептом чудового варення з кабачків із корицею. Десерт набуває незрівнянного аромату та смаку за рахунок використання в приготуванні кориці. Варення виходить густим
1 год 15 хв12
Салат з кабачків на зиму без оцту – одна з найпопулярніших заготовок. Цей рецепт підійде тим, хто не приймає використання оцту в консервації. Салат з кабачків виходить по-справжньому...
24 год 0 хв2
Як правило, салати з рисом на зиму всі варяться з додаванням болгарського перцю, що не дивно, адже виходить гарно смачно. Але ми пропонуємо зварити на основі рису овочевий...
24 год 0 хв2
Пропонуємо вам рецепт справжніх ласощів під назвою «пальчики оближеш». У ньому поєднуються ніжний кабачок і лимон, який надає варенню приголомшливого цитрусового аромату, а невелика
Чи пробували ви коли-небудь салат з помідорами, кабачками та скумбрією? Соковитий, ніжний, кисло-солодкий на смак і в міру солоний, пікантний і дуже смачний, він стане для вас несподіваним...
24 год 0 хв3
При згадці поєднання кабачки з аличою зазвичай спадає на думку компот. Однак спробуйте цю оригінальну заготівлю з молодих кабачків кружальцями з цибулею та аличою, вона здивує вас своїм...
2 год 0 хв3
Знаменитий салат анкл бенс із кабачків легко заготовити на зиму, оскільки він добре зберігається і не потребує дорогих продуктів. У нашому рецепті ми пропонуємо самим приготувати томатну пасту.
2 год 25 хв2
Варення з кабачків для багатьох звучить як щось дивовижне. Насправді це дуже смачні і апетитні ласощі! Особливо у поєднанні з фруктами та цитрусовими. Дивовижним варенням виходить з кабачків.
35 хв6
Апетитний салат з кабачків і капусти на зиму стане оригінальною закускою для вашого столу. Заготівлю можна використовувати як самостійну легку страву, так і як доповнення до м’
1 год 40 хв4
Найвдалішою заготівлею з кабачків багато господинь визнають салат з назвою «Тещин язик». Для нього та кабачки нарізаються у формі язика. Готується салат із томатною пастою та спеціями.
1 год 40 хв10
Овочеві салати на зиму ідеально доповнять як обідній, так і святковий стіл. Додавання кабачка зробить закуску ще більш ситною та апетитною.
1 год 40 хв12
Будь-яка господиня знає, що заготівлі – найкращий варіант, як швидко знайти застосування багатого врожаю овочів. Наприклад, приготувавши салат з помідорів і кабачків на зиму можна вигідно
1 год 10 хв2
Сьогодні нам захотілося приготувати щось незвичайне та дуже смачне, вибір упав на варення з кабачків з апельсином. Ніжне за консистенцією, з тонкими цитрусовими нотками – це щире блаженство....
60 хв4
Салат з кабачків та огірків на зиму люблять багато господинь. Це дуже смачне поєднання, яке завдяки правильно підібраним спеціям та добавкам стає тільки краще. А ще це справжнє...
60 хв8
Поєднання кабачків та грибів рідко зустрічається у заготовках на зиму. Однак це не означає, що дует кабачків і печериць не заслуговує на увагу. Салат з даних інгредієнтів виходить...