Закрутки з кабачків

Консервування кабачків — аж ніяк не пережиток радянського минулого. Хрусткі кабачки завжди припадуть до столу. Деякі люблять їх навіть більше огірків. Плюс до всього консервування кабачків — це відмінна можливість заощадити не на шкоду якості. Адже господиня завжди може поручитися за приготовлену нею заготовку, а купивши магазинну закатку, «нарікати» нема на кого.

Кабачки в літню пору коштують “копійки”, тому навіть якщо ви не маєте наміру закочувати на всіх родичів, зробіть хоча б дюжину заготовок для себе. Кабачки забезпечать різноманітність в домашньому меню і завжди на “ура ” йдуть під час застілля. При цьому необов’язково заготовляти трилітрові банки — можна взяти і літрові. Кабачки з літрової банки з’їдаються практично за день, а потім можна і що-небудь інше відкрити.

Чого тільки не роблять з кабачками — солять, маринують, готують різноманітні салати і закуски, варять ікру і навіть роблять варення з кабачків.

Консервування кабачків вимагає додавання наступних спецій — лавового листа, парасольок кропу, листя хрону і, звичайно, чорного перцю (горошку). Особливий смак кабачків надають петрушка, гіркий гострий перець, корінь хрону і, звичайно, листя чорної смородини. Ці добавки використовуються за бажанням “на любителя”. Можете поекспериментувати, що в майбутньому році зробити більше тих банок, які здалися особливо смачними.

Отже, кабачки можна консервувати як зі стерилізацією (більш складний спосіб), так і без неї (більш швидкий і простий спосіб).

Консервування кабачків зі стерилізацією

Спочатку потрібно підготувати банки — ретельно вимити. На дно банок викладається зелень, спеції, можна також петрушку, листочки смородини. Кабачки миють і ріжуть, розкладають по банках, заливають розсолом (вода, сіль, цукор, оцет) і накривають кришками. Банки з кабачками стерилізують близько 10 хвилин, а потім закочують. Потім банки перевертають і загортають. Коли банки охолонуть, їх повертають в звичне положення і ставлять на зберігання.

Консервація кабачків без стерилізації

На першому етапі все те ж саме, що і в рецепті зі стерилізацією – обробка овочів, нарізка зелені, розкладання по банках. Потім кабачки заливають окропом, накривають кришкою і дають постояти близько 10 хвилин. Далі воду потрібно злити і знову залити окропом — на цей раз додаючи необхідні за рецептом спеції. Нарешті, банки закочуються і для перевірки перевертаються. Знову добу охолоджуються (закутані в ковдру), а потім прибираються на зберігання. До нових зустрічей зимовими вечорами — за затишним столом і з хрускотом кабачків!

1 год 30 хв60166
Для цієї ікри беремо буряк і кабачки. Якщо кабачки молоді, то подрібнюємо їх цілком. Якщо ж плоди зрілі і встигли загрубіти, насіння видаляємо і жорстку шкірку зрізаємо.
2 год 25 хв21239
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко нарізати і скрутити.
2 год 5 хв20223
Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
Ікра з кабачків з часником, як в магазині
2 год 10 хв40122
Пікантна і неймовірно ніжна закуска готується дуже просто, а результатом ви будете дуже задоволені. З сезонних овочів, таких як кабачок і морква, приправлених пекучим часником, виходить
Домашня кабачкова ікра, як магазинна з оцтом
3 год 0 хв90167
Свіжі кабачки зберігаються дуже недовго, а так хочеться відчувати їх смак і пізньої осені, і взимку…. Тому, пропоную приготувати вам найніжнішу овочеву ікру, яка дуже нагадує ту, що...
кабачкова ікра з цибулею і морквою
3 год 0 хв50134
Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають вже дуже багато місця, тому Вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматної закуски – кабачкової ікри з додаванням ріпчастої.
2 год 10 хв30163
Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування компонентів через м’
Ікра з кабачків з борошном, як в магазині
3 год 40 хв40169
Багато людей люблять лише ту кабачкову ікру, яку купують в магазині, але це можна з легкістю виправити! Приготуємо ароматну, ніжну закуску на власній кухні з доступних продуктів, яку...
1 год 20 хв80127
Смачну і корисну закуску можна приготувати з найпростіших і доступних овочів – кабачків і помідорів. Блюдо ідеально поєднується з м’ясом, а також може «виступати» в ролі самостійної страви,.
Кабачкова ікра, як в магазині по ГОСТу СРСР
3 год 40 хв3079
Дуже простий рецепт ідеальної овочевої ікри, приготовленої з кабачків, моркви, цибулі та болгарського перцю. Блюдо дуже нагадує ту ікру, яку можна було знайти на магазинних полицях дуже багато.
1 год 10 хв10159
У цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкову аджику, подрібнивши цей овоч на м’ясорубці з великими гратами, щоб вид аджики був зернистим. Набір інгредієнтів класичний
Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем
3 год 20 хв40136
Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням томатної пасти, часнику...
Аджика з кабачків, моркви, помідорів і перцю
2 год 10 хв70152
Приготована за даним рецептом кабачкова аджика відрізняється від інших варіантів гострим смаком за рахунок більшої кількості гострого перцю. Ця приправа припаде до смаку більше чоловікам, так як вона.
2 год 0 хв30186
Кабачки завжди радують господарів хорошим урожаєм, і як варіант заготовки їх на зиму, є кабачкова аджика, адже для неї підходить цей овоч «зрілого віку». Аджика без оцту вимоглива...
2 год 40 хв40204
Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’ясних або рибних страв.
аджика з кабачків з часником на зиму
1 год 40 хв30163
Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник і трохи червоного перцю,...
Гостра аджика з кабачків з гірким перцем
2 год 40 хв50148
Традиційна аджика повинна бути гострою і її можна приготувати на основі кабачка з гірким перцем. Звичайно, це блюдо для любителів гострої кавказької їжі, і прихильники її є і...
Аджика з кабачків, болгарського перцю і помідорів
3 год 0 хв50258
Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати соус з дивовижним смаком.
2 год 10 хв50147
У цьому рецепті вам пропонується в кабачковій аджиці помідори замінити томатною пастою, що спрощує процес приготування. Така аджика трохи схожа на ікру з кабачків, але смак інший і...
Гостра аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»
2 год 10 хв10147
Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’ясорубки, щоб овочі залишилися крупинками.