Консервування овочів

Не проводимо літній час даремно і дозвільно, милі господині! Консервуємо, заготовляємо хороші врожаї овочів про запас! Ось такими секретами консервування деяких найпоширеніших видів овочів хотілося б з вами поділитися.

Огірок

Вибирайте для засолу і маринування огірочки з чорними пухирцями, так як з білими більше підходять для харчування в свіжому вигляді. Якщо огірки ростуть на своїй дачі, зривайте їх вранці і відразу займайтеся їх консервацією. Такі огірки навіть не вимагають вимочування. Просто їх потрібно добре промити і очистити від грунту.

Огірки, які зняли з грядки кілька годин тому потрібно замочити в холодній воді на кілька годин. Вони відновлять свою пружність і знову наберуть в себе втрачену вологу.

Огірочки в банку розподіляємо бочком один до одного, але не щільно, не притискати їх занадто, інакше вони втратять свою «хрусткість». З цієї ж причини не слід їх заливати киплячим розсолом, у якого температура вище 90 градусів.

Томат

Для консервації використовуються тільки помідори пізніх сортів. Солити можна зелені помідори, червоні, рожеві. Для консервування томатного соку беріть помідори не м’ясисті, великі і дуже стиглі. А для маринування навпаки, середнього і дрібного розміру, м’ясисті і міцні на дотик.

Зі спецій найкраще томати реагують в консервації на петрушку, кріп, хрін, часник, гострий стручковий перець і чорний перець горошком.

Патисон

Цей овоч для маринування, соління краще брати однакового розміру, тонкошкірий. Відрізаємо у них (у патисонів) плодоніжки з м’якоттю, але не більше одного сантиметра. Промивати патисони краще м’якою щіткою в проточній воді. Замочування цей овоч не вимагає. Маленькі плоди кладемо в такому вигляді, як вони є, в банку, а великі розрізаємо на частини. Патисони люблять селеру (її корінь), листочки м’яти, хрін, петрушку, часник, кріп.

Перець (гострий і солодкий)

Це овоч, який при консервуванні зберігає більшу частину своїх вітамінів, в порівнянні з іншими овочами. Червоний солодкий перчик більше підходить для маринування. Як приправу до інших овочевих закруток краще використовувати гострий перчик, а білий найбільш добре підходить для фарширування. Його можна заморожувати, солити.

капуста пелюстка по-корейськи на 3 літри
72 год 40 хв807
Якщо ви любите ароматні і пікантні закуски, то цей варіант капусти пелюстка точно припаде вам до смаку. У ній поєднується солодкість хрусткого листя капусти
48 год 40 хв606
Капусту ріжуть великими шматками і маринують в такому вигляді, звідси і така назва. Така яскрава і смачна закуска здатна прикрасити не тільки повсякденний
рецепт капусти пелюстка без буряка
24 год 40 хв1206
Хрустка і ніжна закуска з капусти підійде всім без винятку. Вона точно не шкодить фігурі і зробить прийом їжі ще більш приємним. Капустою пелюсткою можна
Класичний рецепт капусти пелюстки з буряком і морквою
24 год 30 хв606
Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура.
капуста пелюстка з буряком на зиму
60 хв809
Хрустка капуста прямо до Вашого столу в зимовий морозний вечір – що може бути краще. Вона прекрасно доповнить будь-які картопляні та м’
капуста пелюстка швидкого приготування
36 год 30 хв1204
Яскрава, соковита і в міру гостра капуста пелюстка. На свій смак ви можете збільшити кількість часнику і зробити її ще більш пікантною. Для приготування
мариновані кабачки в томатній пасті
45 хв1086
Цікавий спосіб маринування кабачків на зиму – в кетчупі. Овочі в банці залишаться хрусткими, але при цьому придбають насичений кисло-солодкий смак.
60 хв2015
Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою
Кабачки в маринаді з лимонною кислотою в банках на зиму
45 хв1072
Один з цікавих варіантів заготовити хрусткі кабачки на зиму — з лимонною кислотою. Смачне частування обов’язково полюбиться всім вашим рідним.
Мариновані кабачки як гриби на зиму
4 год 40 хв4039
Кабачки на зиму — це завжди смачне і оригінальне частування. А ще їх можна заготовити за особливим рецептом, завдяки якому смак овоча буде нагадувати гриби.
мариновані кабачки з часником на зиму
60 хв6021
Щоб мариновані кабачки придбали яскравий смак і аромат, додайте в заготовку часник. Таке частування порадує ваших домашніх і гостей. Подавайте його в якості
45 хв1025
Хочете урізноманітнити домашні заготовки на зиму? Приготуйте мариновані кабачки з огірками. Частування вийде хрустким і неймовірно смачним.
45 хв1018
Щоб мариновані кабачки в банках вийшли максимально ніжними, приготуйте їх без використання оцту. За перевіреним домашнім рецептом заготівля буде стояти
Мариновані кабачки в літрових банках «Пальчики оближеш»
1 год 20 хв1018
Апетитний варіант приготування хрустких кабачків на зиму — по знаменитому рецепту «пальчики оближеш». Готове частування порадує насиченим смаком і соковитістю.
мариновані кабачки без стерилізації на зиму
1 год 20 хв1013
Простий і швидкий спосіб заготовити кабачки на зиму — без стерилізації. Спробуйте домашній рецепт, з яким впораються навіть новачки. Маринований овоч вийде
45 хв1034
Смачні хрусткі кабачки можна заготовити на зиму в домашніх умовах. Таке частування обов’язково здивує ваших домашніх і гостей. Беріть на замітку
35 хв8036
Наші куми стали власниками заміської ділянки ще в молодості. У спадок їм перейшла дача зі значною територією навколо. Там тобі і фруктовий сад, і город, і вулики, і.
Огірки «Празькі»
35 хв6050
Яка господиня не любить експериментувати з рецептами? Звичайно, в кожній родині є свої усталені улюблені страви, але завжди хочеться внести різноманітність. Огірки “
25 хв6022
Раніше в якості швидкої закуски з банки подавала на стіл тільки малосольні огірки швидкого приготування. Рецептом ще в студентстві поділилася зі мною одногрупниця.
Квашена цвітна капуста з овочами на зиму в банках
1 год 30 хв3031
Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже