Консервування овочів

Не проводимо літній час даремно і дозвільно, милі господині! Консервуємо, заготовляємо хороші врожаї овочів про запас! Ось такими секретами консервування деяких найпоширеніших видів овочів хотілося б з вами поділитися.

Огірок

Вибирайте для засолу і маринування огірочки з чорними пухирцями, так як з білими більше підходять для харчування в свіжому вигляді. Якщо огірки ростуть на своїй дачі, зривайте їх вранці і відразу займайтеся їх консервацією. Такі огірки навіть не вимагають вимочування. Просто їх потрібно добре промити і очистити від грунту.

Огірки, які зняли з грядки кілька годин тому потрібно замочити в холодній воді на кілька годин. Вони відновлять свою пружність і знову наберуть в себе втрачену вологу.

Огірочки в банку розподіляємо бочком один до одного, але не щільно, не притискати їх занадто, інакше вони втратять свою «хрусткість». З цієї ж причини не слід їх заливати киплячим розсолом, у якого температура вище 90 градусів.

Томат

Для консервації використовуються тільки помідори пізніх сортів. Солити можна зелені помідори, червоні, рожеві. Для консервування томатного соку беріть помідори не м’ясисті, великі і дуже стиглі. А для маринування навпаки, середнього і дрібного розміру, м’ясисті і міцні на дотик.

Зі спецій найкраще томати реагують в консервації на петрушку, кріп, хрін, часник, гострий стручковий перець і чорний перець горошком.

Патисон

Цей овоч для маринування, соління краще брати однакового розміру, тонкошкірий. Відрізаємо у них (у патисонів) плодоніжки з м’якоттю, але не більше одного сантиметра. Промивати патисони краще м’якою щіткою в проточній воді. Замочування цей овоч не вимагає. Маленькі плоди кладемо в такому вигляді, як вони є, в банку, а великі розрізаємо на частини. Патисони люблять селеру (її корінь), листочки м’яти, хрін, петрушку, часник, кріп.

Перець (гострий і солодкий)

Це овоч, який при консервуванні зберігає більшу частину своїх вітамінів, в порівнянні з іншими овочами. Червоний солодкий перчик більше підходить для маринування. Як приправу до інших овочевих закруток краще використовувати гострий перчик, а білий найбільш добре підходить для фарширування. Його можна заморожувати, солити.

2 год 0 хв10
Хорошим варіантом заготовки помідорів часточками з цибулею буде доповнення їх часником. Ці два пряних овоча в тандемі, як помідори, так і маринад роблять більш ароматними і смачними.
Салат з помідорів з цибулею, перцем і морквою на зиму
1 год 30 хв20
Салат з помідорів, болгарського перцю, цибулі та моркви відноситься до варіантів осінньої заготівлі овочів. Згідно класичними рецептами нарізка овочів гаситься в каструлі або обсмажується
Солодкі мариновані помідори з цибулею
1 год 15 хв10
У цьому рецепті вам пропонується приготувати солодкі мариновані помідори часточками з цибулею. Співвідношення солі з цукром в маринаді беремо 1:2, хоча солодкість можна на свій смак збільшити, але.
40 хв10
Часточки помідорів з цибулею на зиму в цьому рецепті готуємо по найпростішому, але перевіреному і надійному варіанту. Вибираємо неперезрілі помідори м’ясистого сорту, щоб в гарячому
40 хв10183
Буряк і майонез – завжди відмінне поєднання. Використовуємо цей соус і в заготівлі. Така ікра відмінно підійде в ролі салату до гарячих страв.
Гостра ікра з буряка на зиму
1 год 30 хв30153
Дуже смачна заготовка, яка складе конкуренцію аджиці і іншим гострим закочуванням. Солодкість буряка вдало поєднується з часником і гостротою перцю. Для повноти смаку також додаємо
1 год 30 хв60166
Для цієї ікри беремо буряк і кабачки. Якщо кабачки молоді, то подрібнюємо їх цілком. Якщо ж плоди зрілі і встигли загрубіти, насіння видаляємо і жорстку шкірку зрізаємо.
60 хв30263
Така ікра буде паличкою-виручалочкою для господині: і як закуска на бутерброд, і як заправка для борщу, і як добавка для салатів. Щоб ікра була смачною, вибирайте «правильний» буряк:...
ікра з буряка і моркви на зиму
2 год 30 хв30120
В даному випадку ікру з буряка готуємо методом варіння. Додатково кладемо моркву для солодощі і помідори для кислинки. Овочі можна натирати на корейській тертці – в цьому випадку...
1 год 40 хв10181
Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках. Завдяки обсмажуванню ікра виходить насиченою і ароматною.
2 год 25 хв21239
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко нарізати і скрутити.
2 год 5 хв20223
Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
заготовка з патисонів по-корейськи
2 год 45 хв20190
Оригінальний рецепт заготовки патисонів на зиму – по-корейськи. Характерні спеції надають страві східний колорит і смак, закуска відмінно підходить для подачі до міцного алкоголю.
Як смачно засолити патисони на зиму?
45 хв6060
Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовлювати овочі в дубових діжках або пластикових пляшках з відрізаною шийкою.
Як смачно засолити патисони на зиму?
45 хв2094
На зиму можна солити не тільки огірки, але і патисони. Це менш популярний продукт, ніж огірочки, хоча вважається, що ці овочі просто недостатньо оцінені. Варто спробувати таку закуску...
3 год 45 хв60157
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество...
1 год 5 хв11124
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.
Ікра з патисонів на зиму в банках
1 год 15 хв40120
Ікру можна готувати не тільки з кабачків або баклажанів, але і з патисонів. У поєднанні з морквою, томатами і солодким перцем виходить смачний продукт, який можна їсти з...
Як заготовити солянку з грибами і огірками в банках
1 год 15 хв40121
Яскравий рецепт приготування домашньої солянки на зиму – з додаванням грибів і огірків. Частування вийде соковитим і хрустким. Воно відмінно урізноманітнює як обідній, так і святковий стіл.
Солянка з огірками і капустою на зиму
1 год 40 хв30141
Соковита і хрустка зимова солянка виходить з капусти і огірків. Консервований продукт стане яскравою холодною закускою на вашому столі. Порадуйте ваших близьких або гостей смачним продуктом.