Як зберегти урожай моркви на зиму? Не варто всі запаси тримати в підвалі – є ризик підгнивання коренеплодів. Краще зайнятися консервуванням і обробкою овочів – щоб вистачило до наступного року.

Що заготовити з моркви на зиму

Рецепти моркви на зиму зручні тим, що в результаті виходить напівфабрикат, з якого швидше готуються улюблені страви, а продукт зберігає всі поживні властивості.
Як підготувати моркву до тривалого зберігання?

  1. підсушити в електричній овочесушарці або на сонці. Рекомендована нарізка-тонкими кільцями або брусочками. З цих запасів можна готувати супи, бульйони, плов, рагу, інші варені, смажені, тушковані страви.
  2. заморозити. Подрібнення-на розсуд. Непогано мати кухонний комбайн.
  3. віджати морквяний сік і закатати в скляні банки. У цього способу є багато супротивників, які стверджують, що зберігати краще сиру моркву, а пити тільки фреш. Але термічна обробка і сумлінна стерилізація збереже рідину до півроку. А на що перетворяться сирі корінці за цей час
  4. зробити салат. Натерту на крупній тертці моркву змішати з дрібно нашаткованою капустою, цибулею, маслом, оцтом і іншими інгредієнтами. На смак суміш буде кислувато-солодкою, тому для готування не годиться. Але це відмінна холодна закуска.
  5. заготовити приправу для борщу, супу, щей. Овочевий набір треба протушкувати. Вигідно тим, що продукти маринуються у власному соку і смак першого блюда вийде більш насиченим.
60 хв2015
Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою
Квашена цвітна капуста з овочами на зиму в банках
1 год 30 хв3031
Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже
60 хв3027
Цвітну капусту заготовлену на зиму за запропонованим рецептом можна часто зустріти на столах грузинських господинь. Ніжна, соковита капуста виходить ідеально
маринована цвітна капуста по корейски
1 год 40 хв2017
Закуска ідеально підходить для харчування в Великий піст і для вегетаріанців. У процесі приготування пам’ятайте, що капусту краще злегка не доварити
лечо з перцю з рисом і помідорами
2 год 0 хв6021
Смачна, ситна заготівля ідеально підійде в зимовий час як гарнір до м’ясних і рибних страв. Також послужить хорошою основою для супу.
2 год 15 хв40157
Прийшов час заготовок на зиму! У самий розпал сезону свіжих літніх овочів втрачати час не можна. Пропоную вам спробувати в цьому році огірки по-корейськи на зиму — в.
Як замаринувати моркву на зиму без оцту
1 год 15 хв8099
За цим рецептом виходить дійсно дуже смачна морквина. Всі спеції підібрані просто ідеально: гвоздика і чорний перчик, часник – все це дає закусці непередаваний аромат.
пряної молода морква в банках
60 хв4094
У цьому рецепті рекомендують брати маленьку молоденьку морквину, яка дуже хрустка, соковита і з максимальною кількістю вітамінів. Її можна чистити або
маринована морква зі спеціями
50 хв4031
Ще один не менш простий рецепт смачної маринованої моркви. Спеції можете вибрати будь-які з тих, що вам подобаються. Але саме з цим складом закуска напевно вийде вдалою.
моркву на зиму в банках з часником
1 год 10 хв4029
Цю закуску найкраще готувати в розпал літа, коли морквина ще молода і соковита. Якщо шкірка у овоча досить тонка, можна не зрізати її, а потерти металевою щіткою під.