Смачне і ситне лечо з перцю з рисом і помідорами

лечо з перцю з рисом і помідорами

Смачна, ситна заготівля ідеально підійде в зимовий час як гарнір до м’ясних і рибних страв. Також послужить хорошою основою для супу. Досить залити баночку такого лечо бульйоном, додати картоплю і поварити кілька хвилин до готовності овоча.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Наріжте соломкою моркву. Намагайтеся робити її тонкою. Наріжте цибулини. Півкільця не повинні бути товстими. Видаліть насіння разом з плодоніжкою у кожного перцю. Наріжте тонкою невеликою соломкою.
  • Помідори промийте. Великі екземпляри розріжте. Пропустіть через м’ясорубку. Можете збити блендером.
  • У каструлю з товстим дном пересипте цибулю, потім перець і моркву. Залийте перекрученими томатами. Перемішавши. Влийте олію. Поставте на середній режим конфорки. Доведіть до кипіння.
  • Ще раз добре перемішайте. Переключіть режим конфорки на мінімум. Закрийте ємність кришкою. Тушкуйте рівно годину.
  • В процесі зрідка перемішуйте, щоб уникнути підгоряння. Важливо, щоб ємність була з товстим дном. В цьому випадку лечо буде не тільки рівномірно готуватися з усіх боків, але і не дозволить заготівлі підгоріти.
  • Простерилизуйте банки будь-яким способом.
  • Підготуйте рис. Для цього кілька разів ретельно його промийте. У лечо насипте сіль, цукор, потім рис. Перемішавши. Тушкуйте лечо з болгарського перцю і помідорів на мінімальному вогні півгодини.
  • Накладіть в банки. Закрутіть кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь