Як заготовити квасолю по-корейськи на зиму?

квасоля по-корейськи на зиму

Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв. У традиційному рецепті використовують червону квасолю, овочі та спеції.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Якщо квасоля свіжа, звільняємо її від стручка і відразу варимо. Якщо немає, то замочуємо в холодній воді на ніч. Обполіскувати бобові під струменем води і перекладаємо в каструлю. Заливаємо квасолю очищеною водою і солимо, ставимо ємність на плиту. Варимо масу 40 хвилин на невеликому вогні.
  • Поки квасоля вариться, займемося овочами. Очищаємо часник і цибулю від лушпиння, зрізаємо верхній шар моркви ножем. Звільняємо перець чилі від насіння. Нарізаємо цибулю тонкими смужками і натираємо моркву на дрібній тертці. Зубчики часнику видавлюємо через ковганку. Дрібно нарізаємо перець чилі.
  • Перемішуємо подрібнені овочі з меленим коріандром і кінзою в тарілці або мисці. В окрему ємність (каструлю) вливаємо олію і додаємо до неї оцет, цукор, сіль, запашний перець, гвоздику і лавровий лист. Перемішуємо інгредієнти і ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння. Маринад готовий.
  • Очищаємо заздалегідь підготовлені банки, промиваємо і стерилізуємо їх разом з кришками. Даємо їм час обсохнути. Змішуємо овочеву масу з квасолею і накладаємо в банки. Заливаємо суміш маринадом.
  • Закочуємо все банки під ключ. Перевертаємо їх кришками вниз і ставимо в тепле місце, щоб охололи. Укутуємо ковдрою. Потім переносимо в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь