Огірки по-корейськи з морквою на зиму

Прийшов час заготовок на зиму! У самий розпал сезону свіжих літніх овочів втрачати час не можна. Пропоную вам спробувати в цьому році огірки по-корейськи на зиму — в міру пікантну хрустку закуску. Повірте, взимку ви її як знайдете!

Ніяких труднощів з приготуванням огірків по-корейськи з морквою не виникає. З зимовим салатом впорається навіть початківець кулінар, який ніколи не доторкався до заготовок. До речі, для закуски можна використовувати навіть злегка підсохлі огірки. Просто очистіть їх від насіння і зріжте шкірку.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 15 хвДрук
  • Промийте і наріжте огірки довільно: товстою соломкою, кружками або брусочками.
  • Очистіть і натріть моркву на тертці для корейської моркви. Якщо у вас такої немає, використовуйте звичайну велику тертку. Злегка присоліть моркву.
  • Очистіть і пропустіть через прес часник. Додайте до нього сіль, цукор і приправу для моркви по-корейськи. Влийте столовий оцет 9 % і олію, добре перемішайте.
  • Змішайте огірки з морквою і залийте овочі маринадом. Знову добре перемішайте, накрийте і залиште на 1,5–2 години для виділення соку. Тим часом підготуйте банки і кришки.
  • Поставте огірки з морквою на вогонь, доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин, періодично помішуючи. Огірки повинні поміняти колір.
  • Гарячий салат акуратно перекладіть в банки і залийте маринадом. Закрийте банки кришками і остудіть їх в перевернутому вигляді під рушником.

Якщо у вас під рукою не виявилося приправи для корейської моркви, ви можете приготувати її самостійно. Для цього змішайте коріандр, червоний гострий перець і паприку. Кількість часнику регулюйте на свій смак. Раптом ви любите екстремально пекучі салати!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь