Салат з капусти, перцю, помідорів і моркви на зиму

Салат з капусти, перцю, помідорів і моркви на зиму

До нарізаної капусти, томатів, перцю, цибулі і моркви додається подрібнений кріп і петрушка. Все перемішується і туди додається лавровий лист з сіллю. Далі салат вариться 15 хвилин, до нього заливається олія і оцет. Все розкладається по банках і закривається кришками.

Інгредієнти
Порції: +25
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Починаємо приготування з підготовки капусти. Знімаємо верхні листки, промиваємо її під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і шаткуємо за допомогою ножа або кухонного комбайна.
  • Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистимо і нарізаємо півкільцями. Кріп з петрушкою промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо.
  • Помідори промиваємо під проточною водою і нарізаємо тонкими часточками. Перець також промиваємо, вирізаємо плодоніжки, прибираємо все насіння і нарізаємо його вузькими смужками.
  • Складаємо всі нарізані овочі з зеленню в глибоку миску і все перемішуємо. Далі додаємо туди лавровий лист, сіль і ставимо все в холодильник на годину, щоб овочі пустили сік. Через необхідний час викладаємо салат в сотейник і відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо протягом 15 хвилин. За пару хвилин до приготування додаємо рослинну олію і оцет.
  • Банки, в яких будемо зберігати салат, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним гарячі овочі і закочуємо бляшаними або вакуумними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо в покривало або плед і залишаємо до повного охолодження. Далі відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Відкриваємо взимку і подаємо до столу з улюбленими стравами.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь