Як заготовити ікру з буряка і моркви на зиму?

ікра з буряка і моркви на зиму

В даному випадку ікру з буряка готуємо методом варіння. Додатково кладемо моркву для солодощі і помідори для кислинки. Овочі можна натирати на корейській тертці – в цьому випадку ікра буде з великими шматочками або пропустити через м’ясорубку – консистенція вийде більш гладкою.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Помідори промиваємо, обсушуємо. Вирізаємо слід від плодоніжки, розрізаємо на шматки, пропускаємо через м’ясорубку.
  • Моркву очищаємо, промиваємо, обсушуємо, тремо на корейській тертці.
  • Аналогічно чинимо з буряком.
  • Також готуємо і ріпчасту цибулю. Її можна також натерти на тертці або подрібнити вручну на тонкі шматочки.
  • У ємність для варіння поміщаємо подрібнені овочі, вливаємо рафіновану рослинну олію, сіль зі спеціями. Ставимо ємність з овочевою масою на плиту і поступово доводимо до кипіння. Варимо ікру дві години на невеликому вогні, періодично помішуючи.
  • За двадцять хвилин до закінчення приготування додаємо цукровий пісок і оцет, перемішуємо.
  • Розкладаємо гарячу ікру по сухим стерилізованим банкам, закочує сухими стерильними кришками за допомогою спеціального ключа. Остигнувші банки прибираємо в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь