Квашена цвітна капуста з овочами на зиму в банках

Квашена цвітна капуста з овочами на зиму в банках

Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже корисна так як зберігає всі свої поживні речовини і вітаміни. При регулярному вживанні вийде зміцнити імунітет і звести до мінімуму ймовірність захворювання на грип або ГРВІ. Дуже смачно вийде, якщо до цвітної капусти додати різноманітні сезонні овочів.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Добре промийте капусту. Розберіть овоч на суцвіття.
  • Болгарський перець очистіть від насіння, потім промийте і наріжте на середні шматочки.
  • Морквину наріжте кільцями. Намагайтеся робити їх середніми за розміром.
  • Цибулю подрібніть. Кільця не робіть великими. Часник наріжте пластинками.
  • На дно простерилізованої ємності викладіть зелень. Насипте за смаком горошини перцю. При бажанні можете додати лаврові листи, але вони не обов’язкові.
  • Наколіть голкою гострий перець. Таким чином він віддасть свій пекучий присмак капусті. Якщо не подобаються гострі страви, то цей інгредієнт можете виключити зі складу.
  • Надішліть всі підготовлені овочі в банки, викладаючи шарами. Зверху накрийте зеленню.
  • У воду насипте цукор, потім сіль. Скип’ятивши. Коли компоненти повністю розчиняться, гарячим розсолом залийте заготовки. Покладіть зверху кришки, але не закручуйте. Вони повинні злегка прикривати ємності. Залиште в теплому приміщенні на 3 дні.
  • Щільно закрутіть кришки і переставте на тиждень в холодильник. Після цього можете приступити до дегустації. Зберігайте в холодильнику або підвальному приміщенні.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь