Квашення овочів і фруктів дозволяє довгий час зберігати ці продукти, зберігаючи їх користь. Крім цього, при квашенні або мочіння овочі та фрукти набувають зовсім інший смак і аромат. Домашнє квашення капусти та інших овочів дозволяє не тільки заощадити на їхній покупці, але і приготувати квашену капусту, помідори на свій смак. Нарешті, деяким просто приносить задоволення квашення капусти на зиму.

Як квасити продукти

Рецепти розкажуть вам, як відбувається квашення капусти, квашення помідор, квашення моркви, квашення яблук, квашення буряків. Рецепт квашення білокачанної капусти незмінно користується найбільшим інтересом. Квашена капуста досить просто готується, добре зберігається, вона смачна і є багато варіантів як її застосувати. Способи квашення капусти різні, є два варіанти як квасити капусту – качанами і нашатковану. Важливо і те, яка капуста для квашення використовується. Можна використовувати практично всі сорти капусти для квашення, крім раннього та пізнього сорту Амагер. Краща капуста для квашення, це сорти Слава, Брауншвейгська, Московська, Білоруська. При цьому вважається, що кращі дні для квашення капусти – це молодик або дні, коли Місяць росте. Успішне і правильне квашення капусти в домашніх умовах в чималому ступені залежить від правильної пропорції інгредієнтів. Потрібно правильно розрахувати, скільки солі для квашення капусти треба використовувати. Зазвичай виходять з того, що на 5 кг капусти беруть 100 г солі. Відбувається квашення капусти в розсолі, тому важливо, щоб він покривав капусту. Для цього її уминають і кладуть під гніт. Квашення капусти в бочці має деякі правила. Так, важливо іноді робити в капусті, що злежалася проколи, щоб виходили гази. Квашення капусти швидко відбувається завдяки нагріванню розсолу з цукром. Цим способом можна скористатися, коли у вас мало часу на квашення капусти. Рецепти швидко допоможуть вам приготувати квашену капусту, весь процес займе близько трьох днів. Можливе й інше квашення капусти швидким способом – за допомогою маринаду. Завдяки його властивостям також відбувається швидке квашення капусти. Рецепти квашення є як для тривалого зберігання в прохолодному місці, так і для зберігання при кімнатній температурі. У другому випадку зазвичай використовують квашення капусти в банках, які потім стерилізують і закочують. Рецепт квашення капусти в банках допоможе вберегти вашу капусту від перекисання.

Капусту і інші овочі нерідко квасять спільно. Наприклад, квашення капусти з яблуками збагачує смак квашеної капусти. З цієї ж причини проводиться квашення капусти з буряком, остання також надає капусті апетитний колір. Якщо ви звикли купувати квашену капусту, помідори і яблука на ринку, але ніколи самі не пробували їх заквашувати, обов’язково спробуйте наші рецепти. Ви дуже швидко освоїте квашення капусти, відео рецепти і рецепти з фото кроку за кроком наочно продемонструють весь цей нескладний процес.

57 год 0 хв4
Приготуйте квашену капусту з буряком без оцту – вийде чудова закуска для вашого обіду. Готується просто та легко, без складнощів. Квашена капуста з буряком без оцту готується в.
168 год 30 хв3
Вітаю, друзі! Цей рецепт – один із варіантів квашення капусти по-грузинськи. Ще її називають – пелюстка. Є монастирський рецепт такої капусти, але про нього якось іншим разом.
Як смачно засолити патисони на зиму?
45 хв6
Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовлювати овочі в дубових діжках або пластикових пляшках з відрізаною шийкою.
720 год 30 хв10
У чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишається при кімнатній температурі на 7-10 днів.
720 год 30 хв8
У чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається розсолом на воді, солі цукру і оцті.
720 год 30 хв6
У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті....
Квашені помідори у відрі як бочкові
240 год 35 хв5
Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишаються.
Квашені помідори на зиму без оцту
12 год 20 хв12
У стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все заливається розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривається кришками і стерилізується.
360 год 25 хв10
У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в.
1 год 55 хв5
Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби.
Квашена цвітна капуста з овочами на зиму в банках
1 год 30 хв3
Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже корисна так як зберігає...
72 год 23 хв6
Ділюся рецептом квашеної капусти з журавлиною і яблуками. Я дуже люблю ферментовану капусту, а за цим рецептом вона виходить дуже смачною і хрусткою. Готується все просто і відносно...
Квасити капусту в серпні – звичне заняття для багатьох господинь, хоча для зимових заготовок трохи зарано. Для додання необхідних смакових якостей треба не тільки вибирати певні сорти, але.
Квашена капуста — улюблене блюдо багатьох росіян. Щоб у липні 2020 року вона вийшла соковитою, смачною, необхідно знати, коли краще її квасити за місячним календарем.
Здавна сприятливі дні вираховувалися завдяки астрології. Ці ж правила поширювалися на готування. Нижче описані сприятливі дні в червні 2020 року за місячним календарем, коли можна квасити капусту.
Існує безліч рецептів маринованих помідорів на зиму. Розглянемо з часником, у міру пікантні, дуже смачні і солодкі. Помідори з часниковою начинкою Можна заготовити на зиму помідори
Більшість господинь з побоюванням ставиться до стерилізації заготовок на водяній бані. Представлені нижче покрокові рецепти з фото маринованих помідорів на зиму без процесу стерилізації
Зелені помідори на зиму
Приготувати на зиму дуже смачну закуску з зелених помідорів можна по одному з простих перевірених рецептів з покроковими фото. Особливо смачними і ароматними виходять такі заготовки з часником.