Квашення овочів і фруктів дозволяє довгий час зберігати ці продукти, зберігаючи їх користь. Крім цього, при квашенні або мочіння овочі та фрукти набувають зовсім інший смак і аромат. Домашнє квашення капусти та інших овочів дозволяє не тільки заощадити на їхній покупці, але і приготувати квашену капусту, помідори на свій смак. Нарешті, деяким просто приносить задоволення квашення капусти на зиму.

Як квасити продукти

Рецепти розкажуть вам, як відбувається квашення капусти, квашення помідор, квашення моркви, квашення яблук, квашення буряків. Рецепт квашення білокачанної капусти незмінно користується найбільшим інтересом. Квашена капуста досить просто готується, добре зберігається, вона смачна і є багато варіантів як її застосувати. Способи квашення капусти різні, є два варіанти як квасити капусту – качанами і нашатковану. Важливо і те, яка капуста для квашення використовується. Можна використовувати практично всі сорти капусти для квашення, крім раннього та пізнього сорту Амагер. Краща капуста для квашення, це сорти Слава, Брауншвейгська, Московська, Білоруська. При цьому вважається, що кращі дні для квашення капусти – це молодик або дні, коли Місяць росте. Успішне і правильне квашення капусти в домашніх умовах в чималому ступені залежить від правильної пропорції інгредієнтів. Потрібно правильно розрахувати, скільки солі для квашення капусти треба використовувати. Зазвичай виходять з того, що на 5 кг капусти беруть 100 г солі. Відбувається квашення капусти в розсолі, тому важливо, щоб він покривав капусту. Для цього її уминають і кладуть під гніт. Квашення капусти в бочці має деякі правила. Так, важливо іноді робити в капусті, що злежалася проколи, щоб виходили гази. Квашення капусти швидко відбувається завдяки нагріванню розсолу з цукром. Цим способом можна скористатися, коли у вас мало часу на квашення капусти. Рецепти швидко допоможуть вам приготувати квашену капусту, весь процес займе близько трьох днів. Можливе й інше квашення капусти швидким способом – за допомогою маринаду. Завдяки його властивостям також відбувається швидке квашення капусти. Рецепти квашення є як для тривалого зберігання в прохолодному місці, так і для зберігання при кімнатній температурі. У другому випадку зазвичай використовують квашення капусти в банках, які потім стерилізують і закочують. Рецепт квашення капусти в банках допоможе вберегти вашу капусту від перекисання.

Капусту і інші овочі нерідко квасять спільно. Наприклад, квашення капусти з яблуками збагачує смак квашеної капусти. З цієї ж причини проводиться квашення капусти з буряком, остання також надає капусті апетитний колір. Якщо ви звикли купувати квашену капусту, помідори і яблука на ринку, але ніколи самі не пробували їх заквашувати, обов’язково спробуйте наші рецепти. Ви дуже швидко освоїте квашення капусти, відео рецепти і рецепти з фото кроку за кроком наочно продемонструють весь цей нескладний процес.

Як смачно засолити патисони на зиму?
45 хв6041
Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовлювати овочі в дубових діжках або пластикових
720 год 30 хв100408
У чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою
720 год 30 хв80308
У чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається
720 год 30 хв60215
У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом
Квашені помідори у відрі як бочкові
240 год 35 хв50124
Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі.
Квашені помідори на зиму без оцту
12 год 20 хв120139
У стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все заливається розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривається
360 год 25 хв100244
У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти
1 год 55 хв50190
Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем
Квашена цвітна капуста з овочами на зиму в банках
1 год 30 хв3089
Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже
72 год 23 хв60279
Ділюся рецептом квашеної капусти з журавлиною і яблуками. Я дуже люблю ферментовану капусту, а за цим рецептом вона виходить дуже смачною і хрусткою.
0227
Квасити капусту в серпні – звичне заняття для багатьох господинь, хоча для зимових заготовок трохи зарано. Для додання необхідних смакових якостей треба
0557
Квашена капуста — улюблене блюдо багатьох росіян. Щоб у липні 2020 року вона вийшла соковитою, смачною, необхідно знати, коли краще її квасити за місячним календарем.
0312
Здавна сприятливі дні вираховувалися завдяки астрології. Ці ж правила поширювалися на готування. Нижче описані сприятливі дні в червні 2020 року за місячним
0507
За місячним календарем легко визначити кращі дні для заготівлі. У ньому позначені дати, коли солити капусту в серпні 2020 року, щоб на виході вона вийшла
1 год 30 хв0971
Існує безліч рецептів маринованих помідорів на зиму. Розглянемо з часником, у міру пікантні, дуже смачні і солодкі. Помідори з часниковою начинкою Можна
45 хв0444
Більшість господинь з побоюванням ставиться до стерилізації заготовок на водяній бані. Представлені нижче покрокові рецепти з фото маринованих помідорів
Зелені помідори на зиму
60 хв01.2к.
Приготувати на зиму дуже смачну закуску з зелених помідорів можна по одному з простих перевірених рецептів з покроковими фото. Особливо смачними і ароматними