Квашення овочів і фруктів дозволяє довгий час зберігати ці продукти, зберігаючи їх користь. Крім цього, при квашенні або мочіння овочі та фрукти набувають зовсім інший смак і аромат. Домашнє квашення капусти та інших овочів дозволяє не тільки заощадити на їхній покупці, але і приготувати квашену капусту, помідори на свій смак. Нарешті, деяким просто приносить задоволення квашення капусти на зиму.

Як квасити продукти

Рецепти розкажуть вам, як відбувається квашення капусти, квашення помідор, квашення моркви, квашення яблук, квашення буряків. Рецепт квашення білокачанної капусти незмінно користується найбільшим інтересом. Квашена капуста досить просто готується, добре зберігається, вона смачна і є багато варіантів як її застосувати. Способи квашення капусти різні, є два варіанти як квасити капусту – качанами і нашатковану. Важливо і те, яка капуста для квашення використовується. Можна використовувати практично всі сорти капусти для квашення, крім раннього та пізнього сорту Амагер. Краща капуста для квашення, це сорти Слава, Брауншвейгська, Московська, Білоруська. При цьому вважається, що кращі дні для квашення капусти – це молодик або дні, коли Місяць росте. Успішне і правильне квашення капусти в домашніх умовах в чималому ступені залежить від правильної пропорції інгредієнтів. Потрібно правильно розрахувати, скільки солі для квашення капусти треба використовувати. Зазвичай виходять з того, що на 5 кг капусти беруть 100 г солі. Відбувається квашення капусти в розсолі, тому важливо, щоб він покривав капусту. Для цього її уминають і кладуть під гніт. Квашення капусти в бочці має деякі правила. Так, важливо іноді робити в капусті, що злежалася проколи, щоб виходили гази. Квашення капусти швидко відбувається завдяки нагріванню розсолу з цукром. Цим способом можна скористатися, коли у вас мало часу на квашення капусти. Рецепти швидко допоможуть вам приготувати квашену капусту, весь процес займе близько трьох днів. Можливе й інше квашення капусти швидким способом – за допомогою маринаду. Завдяки його властивостям також відбувається швидке квашення капусти. Рецепти квашення є як для тривалого зберігання в прохолодному місці, так і для зберігання при кімнатній температурі. У другому випадку зазвичай використовують квашення капусти в банках, які потім стерилізують і закочують. Рецепт квашення капусти в банках допоможе вберегти вашу капусту від перекисання.

Капусту і інші овочі нерідко квасять спільно. Наприклад, квашення капусти з яблуками збагачує смак квашеної капусти. З цієї ж причини проводиться квашення капусти з буряком, остання також надає капусті апетитний колір. Якщо ви звикли купувати квашену капусту, помідори і яблука на ринку, але ніколи самі не пробували їх заквашувати, обов’язково спробуйте наші рецепти. Ви дуже швидко освоїте квашення капусти, відео рецепти і рецепти з фото кроку за кроком наочно продемонструють весь цей нескладний процес.

053
Квасити капусту в серпні – звичне заняття для багатьох господинь, хоча для зимових заготовок трохи зарано. Для додання необхідних смакових якостей треба
0375
Квашена капуста — улюблене блюдо багатьох росіян. Щоб у липні 2020 року вона вийшла соковитою, смачною, необхідно знати, коли краще її квасити за місячним календарем.
0138
Здавна сприятливі дні вираховувалися завдяки астрології. Ці ж правила поширювалися на готування. Нижче описані сприятливі дні в червні 2020 року за місячним
0331
За місячним календарем легко визначити кращі дні для заготівлі. У ньому позначені дати, коли солити капусту в серпні 2020 року, щоб на виході вона вийшла
1 год 30 хв0328
Існує безліч рецептів маринованих помідорів на зиму. Розглянемо з часником, у міру пікантні, дуже смачні і солодкі. Помідори з часниковою начинкою Можна
45 хв0180
Більшість господинь з побоюванням ставиться до стерилізації заготовок на водяній бані. Представлені нижче покрокові рецепти з фото маринованих помідорів
Зелені помідори на зиму
60 хв0459
Приготувати на зиму дуже смачну закуску з зелених помідорів можна по одному з простих перевірених рецептів з покроковими фото. Особливо смачними і ароматними