Квашені помідори холодним способом на зиму

У чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишається при кімнатній температурі на 7-10 днів. Потім помідори відправляються в холод на місяць.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
720 год 30 хвДрук
  • Банки, в яких будуть зберігатися помідори, протираємо губкою і добре вимиваємо під гарячою водою. На дно кладемо зелень кропу, хрін, очищений часник, зелень петрушки і нарізаний гострий перець.
  • Помідори добре промиваємо і щільно закладаємо в банки, чергуючи їх з зеленню, що залишилася, часником і перцем.
  • Тепер готуємо розсіл. У відповідну каструлю наливаємо холодну питну воду, додаємо сіль і добре все перемішуємо до тих пір, поки кристали солі повністю не розчиняться.
  • Заливаємо помідори з зеленню розсолом, що вийшов так, щоб вони повністю були їм покриті.
  • Далі накриваємо банку капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 7-10 днів. Через цей час розсіл помутніє, і на поверхні будуть бульбашки. Тепер прибираємо банки з томатами в льох або холодильник, де вони будуть кваситися протягом місяця.

Готові квашені помідори виходять ядреними і дуже смачними. Подаємо їх до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь