Захотілося гостренької смакоти – приготуй квашені помідори. Переглянь фото рецепти, дізнайся час, потрібний для квашення, енергетичну цінність, кількість отриманих порцій. Створи всенародно улюблену, ароматну і незрівнянно смачну домашню закусочку!

Як заквасити помідори

Вибирай відмінні перевірені рецепти квашених помідорів на ресурсі Смачного. Спробуй наситити смак томатів різноманітною пряною зеленню, солодким перцем, різними пропорціями солі і цукру, хроном і часничком. Квасити помідори можна цілий рік!

При даному виді соління найсмачніше виходять помідори з літніх грунтових сортів, але тепличні за смаком їм не поступаються. Для засолювання підходять томати будь-якого ступеня дозрівання, крім перезрілих. Плоди бажано підбирати одного кольору і розміру. Так вони рівномірно просоляться і заквасяться. Найбільш зручні у вживанні не великі помідори з плотненькою м’якоттю.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах квашених помідорів:

  1. Кріп.
  2. Помідори.
  3. Цукор.
  4. Петрушка.
  5. Помідори зелені.

Цікавий рецепт:

  1. Ретельно перемити томати. Відсортувати за розмірами і ступенем дозрівання.
  2. Наколоти плоди біля основи.
  3. Закрити дно вимитої посудини нарізаною зеленню, додати часточки часничка, горошинки гіркого і запашного перчика, кілька листочків лавра, гвоздичку, селера.
  4. Щільно наповнити помідорами ємності. По верху додатково покрити свіжим зеленим кропом, петрушкою.
  5. У закипілій воді розвести сіль (цукор за бажанням). Розсіл остудити.
  6. Залити помідори до самого верху. Покрити марлевою серветкою. Поставити на помідори невеликий вантаж.
  7. Залишити тару з томатами в теплому місці на тиждень.

П’ять найшвидших рецептів квашених помідорів:

  • Квашені помідори з болгарським перчиком.
  • Квашені зелені помідори з часником і зеленню на зиму.
  • Квашені зелені помідори в каструлі.
  • Квашені помідори з зеленню.
  • Квашені зелені помідори на зиму в банках.

Корисна порада:

  • Марлеву серветку необхідно періодично промивати, так як на ній буде збиратися цвіль.
  • Кількість розсолу готувати з “запасом” приблизно на склянку. Помідори вбирають розсіл, і його необхідно доливати в міру потреби.
  • Заливати помідори можна і холодним розсолом, і гарячим.
720 год 30 хв10
У чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишається при кімнатній температурі на 7-10 днів.
720 год 30 хв8
У чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається розсолом на воді, солі цукру і оцті.
720 год 30 хв6
У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті....
Квашені помідори у відрі як бочкові
240 год 35 хв5
Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишаються.
Квашені помідори на зиму без оцту
12 год 20 хв12
У стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все заливається розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривається кришками і стерилізується.
360 год 25 хв10
У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в.
1 год 55 хв5
Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби.