Квашені помідори на зиму в банках для зберігання в квартирі

Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби. Заготівля зберігається в холодильнику або морозилці.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 55 хвДрук
  • Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі вирізаємо у них серцевину, щоб розсіл з більшою легкістю проникав всередину.
  • Парасольки кропу з селерою також добре промиваємо. Зубчики часнику очистимо, а селеру нарізаємо невеликими шматочками.
  • Банки, в яких будуть кваситися помідори, добре промиваємо під проточною водою і обдаємо їх окропом. На дно кладемо парасольку кропу, часник і частину селери.
  • Далі укладаємо помідори отворами вгору. Таким чином, чергуємо їх з кропом, часником і селерою, поки банка не заповниться.
  • У сотейник наливаємо воду, додаємо туди цукровий пісок, сіль і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи. Заливаємо вміст банки розсолом, що вийшов, прикриваємо блюдцем і залишаємо кваситися на три доби.
  • Через цей час квашені помідори будуть готові. Зберігаємо їх в холодильнику протягом місяця або перекладаємо в контейнер, заморожуємо і дістаємо взимку.

Подаємо до столу разом з основною стравою. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь