Квашені зелені помідори на зиму

У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в льох на 15 днів.

Інгредієнти
Порції: +10
  • Помідор зелений 1 кг.
  • Вода 1 л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чилі  за смаком
  • Листя смородинові  за смаком
  • Листя Вишневе 1 жменю
  • Трави ароматні  за смаком
Кроки
360 год 25 хвДрук
  • Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори і спеції. Часник очистимо і нарізаємо тонкими пластинами.
  • Банку, в якій будемо квасити помідори, промиваємо під гарячою водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно кладемо 1/3 частина вишневих і смородинових листя, часник, перець чилі та інші улюблені трави.
  • Зверху викладаємо шар зелених помідорів.
  • Далі знову кладемо всі спеції. Таким чином, чергуємо всі інгредієнти, поки вони не закінчаться.
  • У сотейник наливаємо воду, додаємо сіль і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи.
  • В кінці додаємо лимонну кислоту і знімаємо з вогню. Заливаємо розсолом помідори зі спеціями і прикриваємо банки кришками.
  • Ми залишаємо при кімнатній температурі до охолодження, після чого прибираємо в льох на 15 днів, де і будуть кваситися томати.

Подаємо ароматну закуску до столу разом з основною стравою. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь