Квашені помідори на зиму без оцту

Квашені помідори на зиму без оцту

У стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все заливається розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривається кришками і стерилізується. Виходить дуже смачна закуска, яка порадує своїм кольором взимку.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
12 год 20 хвДрук
  • Перед початком приготування готуємо необхідні інгредієнти. Помідори з петрушкою ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Банки, в яких будуть зберігатися томати, вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх над парою 5 хвилин. Кришки кип’ятимо у воді протягом 3 хвилин.
  • Часник очистимо і розрізаємо його на кілька частин. На дно стерилізованих банок відправляємо гілки петрушки і нарізаний часник.
  • Тепер закладаємо в банки помідори до “плічок”.
  • Далі готуємо розсіл. Для цього наливаємо в каструлю або сотейник воду, цукровий пісок і сіль. Відправляємо ємність на вогонь, доводимо вміст до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи.
  • Заливаємо томати гарячим розсолом до самого верху і прикриваємо їх кришками.
  • Тепер беремо каструлю, на дно кладемо рушник і встановлюємо на нього банки. Заливаємо все гарячою водою, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 10 хвилин.
  • Потім щільно закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, закутуємо в плед або покривало і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Зберігаємо готові квашені томати в погребі. Подаємо до столу разом з іншими улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь