Квашені помідори у відрі як бочкові

Квашені помідори у відрі як бочкові

Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишаються на 3-4 дні при кімнатній температурі, після чого прибираються в холодне місце.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
240 год 35 хвДрук
  • Для початку готуємо розсіл для помідорів. Для цього наливаємо в підходящу каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі додаємо туди сіль, лавровий лист і чорний з запашним перцем горошком. Варимо все ще пару хвилин, знімаємо з вогню і відправляємо остигати в холодне місце.
  • Пластикові відра, в яких будуть кваситися помідори, ретельно вимиваємо під гарячою водою і обсушуємо їх за допомогою рушники. Також промиваємо помідори разом із зеленню.
  • На дно відра кладемо лист хрону, листя смородини, кріп, а також очищений і нарізаний часник.
  • Далі проколюємо помідори біля основи плодоніжки, щоб вони просолилися рівномірніше. Тепер закладаємо їх у відро і в вільні місця кладемо часник із зеленню. Заливаємо томати остиглим розсолом.
  • Тепер закриваємо відра кришками і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 дні, поки розсіл не помутніє. На перші два дні можна встановити гніт зверху. Через необхідний час відправляємо помідори в холодне місце. Вони будуть готові через півтора тижні.

Подаємо смачні томати до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь