Калорійність на 100 грам (кбжу):
3.2 г.
Білки
0.4 г.
Жири
10.5 г.
Вуглеводи
56
ккал

Хрін — це багаторічна рослина, коріння і листя якого застосовуються в кулінарії. З коренів цієї рослини в основному готують соуси.

Що приготувати з хроном

Хрін радять вживати з холодними закусками, стравами з м’яса і риби, а також овочевими салатами.

Дрібно нарізані листя мають яскраво виражений аромат і специфічний смак. Ця приправа гармонує також з холодними супами (окрошкою). А приготування хрону займає особливе місце в списку кулінарних шедеврів. Коли ми готуємо вдома, то листя хрону використовуємо для консервування огірків і помідорів. Хрін додають в маринади, оскільки ця рослина має сильні антисептичні властивості. Маленький шматочок цієї приправи врятує страви з хрону від псування і появи цвілі, одночасно покращуючи смакові якості. З цією приправою солять кабачки, а коріння рекомендують використовувати при квашенні капусти.

Пекучий смак хрону пояснюється наявністю гірчичної олії. Вона виділяється при подрібненні і розтиранні цієї рослини. Гостроту цієї приправи можна пом’якшити медом, соком лимона, горіхами або сирим тертим буряком.

При приготуванні страв з хроном потрібно пам’ятати, що це дуже гострий продукт. Якщо вживати його у великих кількостях, то він може викликати подразнення шлунка. Тому краще сильно не захоплюватися цим продуктом і дотримуватися пропорції при додаванні цієї приправи в страви, а іноді і зменшувати вміст хрону.

Щоб цілий рік мати під рукою цю приправу, рекомендується заготовити порошок хрону про запас. Для цього потрібно коріння цієї рослини промити, настругати і висушити в духовці. Потім розмолоти хрін або потовкти в ступці. Приправу рекомендується зберігати в закритому посуді, найкраще скляному. Перед тим, як додавати порошок хрону в страви, його потрібно буде розвести гарячою водою і потім охолодити. Це дозволяє зберігати найцінніші властивості цієї приправи протягом усього року.

Як смачно засолити патисони на зиму?
45 хв2094
На зиму можна солити не тільки огірки, але і патисони. Це менш популярний продукт, ніж огірочки, хоча вважається, що ці овочі просто недостатньо оцінені. Варто спробувати таку закуску...
1 год 5 хв11124
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.
720 год 30 хв100456
У чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишається при кімнатній температурі на 7-10 днів.
720 год 30 хв60256
У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті....
Квашені помідори у відрі як бочкові
240 год 35 хв50155
Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишаються.
1 год 10 хв20242
Якщо у вас хороший урожай різних овочів, можете приготувати на зиму асорті з патисонів і помідорів. Заготівля практична, красива і буде з приємним солодкуватим смаком, адже патисони добре.
Хрусткі мариновані патісони «Пальчики оближеш» на зиму
1 год 15 хв10251
Патисон добре маринується, вбираючи в себе аромат спецій. Зібрати відразу багато маленьких плодів складно, тому маринуємо їх, нарізавши шматочками. Шкірку з патісонів не знімають, так як вона надає.
маринована спаржева квасоля
1 год 55 хв40159
Спаржева квасоля приваблива для тих, хто дотримується здорового харчування. Блюдо дієтичне, містить велику кількість макро і мікроелементів.
25 хв60391
Раніше в якості швидкої закуски з банки подавала на стіл тільки малосольні огірки швидкого приготування. Рецептом ще в студентстві поділилася зі мною одногрупниця.
1 год 30 хв20123
У чому найголовніша відмінність маринованих огірків від солоних? Правильно, в тому, що заливають їх маринадом зі спецій, солі, цукру і, звичайно ж, оцту. Оцет в такому рецепті стає...
вітамінний салат з помідорів і капусти
1 год 30 хв50208
Дуже смачний і корисний салат зі свіжих овочів. Капустка, перець, морква і цибуля виходять хрусткими, а томати дуже ніжними. Сам салатик готується досить швидко і просто – якихось...
салат з помідорів з хріном без стерилізації
1 год 10 хв50142
Неймовірно смачний і ароматний салатик. Ідеальне поєднання солодкого і гострого, а запашний хрін надає цій закусці свою пікантну нотку. Не менш важливу роль тут відіграє і зелень, яка...
1 год 30 хв40236
Для того щоб приготувати оригінальне і корисне блюдо, необов’язково купувати екзотичні продукти, досить трохи поекспериментувати зі звичними. Наприклад, цей салат зі звичайних
Хрін з медом і журавлиною
40 хв120228
Цей соус можна залишити в прохолодному місці на кілька місяців. Завдяки кисло-солодким добавкам виходить приємний смак. Представлений рецепт покроковий стане в нагоді тим, хто хоче
Хрін з буряком на зиму
40 хв120317
Коренеплід добре гармонує з буряком. Завдяки цьому приправа знаходить насичено-рожевий колір. Рецепт покроковий дуже простий.
Хрін з томатами на зиму
45 хв120193
Гостра приправа з помідорами прекрасно поєднується з м’ясними стравами. Заготівля може бути надійним захистом від застуди.
Рецепт хрону на зиму з майонезом
30 хв120180
Пекучий коренеплід можна заготовлювати у вигляді соусів. Заправка з майонезом відмінно гармонує з м’ясом, рибою, овочами. Приготування не займе багато часу.
Хрін на зиму з оцтом
25 год 0 хв240252
Нерідко для збереження коренеплоду використовується рецепт з оцтом. Овоч натирають або пропускають через м’ясорубку. Виходить насичена приправа з відмінним смаком.
Хрін на зиму з додаванням лимонної кислоти
45 хв80199
Це класичний рецепт — приготування по ньому дуже просте. З лимонною кислотою виходить смачна закуска, відмінно поєднується з іншими стравами. Справитися з роботою може навіть починаюча господиня.
169 год 10 хв40291
Є багато різних рецептів приготування на зиму солоних опеньків. Деякі люблять солити їх з часником і зеленню, так як ці гриби не мають вираженого грибного аромату, тому без...