Солодкі огірочки з гірчицею на зиму

Солодкі огірочки з гірчицею на зиму

Солодкі огірки з гірчицею на зиму будуть у вас одним з варіантів заготовки огірків. Гірчиця підсилює хрусткий смак огірка, робить більш яскравою шкірку і підвищує надійність зберігання консервації, але береться тільки гірчиця в порошку або зернах, так як соус не підходить. У цьому рецепті готуємо огірки з гірчицею способом подвійний заливки і кисло-солодкими, але кількість оцту можна зменшити.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
50 хвДрук
  • Огірки, а для цього варіанту заготовки краще вибрати корнішони, заздалегідь замочуються в холодній воді і потім ретельно промиваються. Банки і кришки стерилізуються будь-яким способом. Відмірюються всі приправи згідно з рецептом і потрібного вам обсягу заготовки. У банки насипаються сухі приправи, і кладеться очищений часник.
  • Огірки наколюються ножем для видалення повітря і компактно укладаються в банки з приправами. Потім на 10 хвилин заливаються окропом.
  • З розрахованої кількості води, солі і цукру вариться маринад. У закипілий маринад наливається оцет, і вогонь відразу вимикається. Вода з банок виливається. Огірки заливаються гарячим маринадом, і банки відразу герметично закупорюються.
  • Потім вони ставляться на кришки, прикриваються теплим покривалом і залишаються до повного охолодження.

Мариновані солодкі огірки з гірчицею добре зберігаються без здуття кришок і помутніння маринаду, як в підвалі, так і в умовах квартири. Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь