Салат Дамські пальчики з огірків, що переросли на зиму

Сьогодні розповім як приготувати на зиму огірковий салат Дамські пальчики. Простіше цього рецепту — не знайти, тому що не буде ніякої метушні з маринадом і розсолом. До того ж вирішиться проблема з огірками, що переросли. У цій заготівлі їм буде відведено почесне місце.

Але звичайно ж можна використовувати і не перерослі. Спробуйте самі приготувати таку смачну і водночас просту заготівлю. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе вам легко і просто приготувати смачний салат Дамські пальчики.

Як приготувати салат Дамські пальчики з огірків, що переросли

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
4 год 45 хвДрук
  • І так, візьмемо 2 кілограми нормальних чи перерослих огірків. Заллємо їх холодною водою на 4 години чи ніч. Це надасть готовим огіркам крихкості. Вимочені огірочки обсушимо рушником, наріжемо на часточки-пальчики довжиною приблизно 7 сантиметрів і товщиною не більше 1 сантиметра. Великі огірки доведеться різати вздовж не на 4 частини, а на 6 або 8. Кількість часточок, що нарізаються, залежить від діаметра огірка. Велике насіння, звичайно ж, слід видалити.
  • Визначимося з розміром банок. У мене вони по 700 г. На дно чистих і стерильних банок покладемо по 4 зубчики часнику, попередньо розрізаних навпіл. Додамо по 4 горошини чорного перцю і шматочком гострого перчика. Якщо не любите гострих заготовок, то гострий перець класти не обов’язково.
  • Далі, розкладаємо по банках нарізані огірочки, якомога щільніше. Зверху огірки засипаємо 1 столовою ложкою цукру (з гіркою), 1,5 чайною ложкою солі. Додаємо 1,5 чайної ложки 9% оцту та 1,5 столових ложки олії. Нагадаю, що розрахунок наведений на банки обсягом 700 мілілітрів.
  • Наступним етапом заливаємо банки холодною кип’яченою водою.
  • Прикриваємо кришками і ставимо заготовки в каструлю, в якій будемо проводити стерилізацію. На дно, під банки, попередньо кладемо шматок тканини. Тільки після того, як всі банки встановлені, наллємо в каструлю холодної води по плічка ємностей, що стерилізуються. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і починаємо відлік часу – 20 хвилин.
  • Під час стерилізації огірочки дадуть сік і банки будуть повністю заповнені розсолом.
  • Потім заготовки закручуємо або закочуємо, вкриваємо теплою ковдрою до повного остигання.

Як бачите, все дуже просто. Зберігати огірочки слід у прохолодному місці: льоху чи підвалі. Із заявленого обсягу продуктів вийшло 4 банки по 700 мілілітрів. Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь