Одна з найпопулярніших і найулюбленіших заготовок. Ці хрусткі овочі солять, маринують, квасять, додають їх в найрізноманітніші овочеві салати або закуски і навіть варять з них варення! А консервувати огірки можна як цілими, так і в нарізаному вигляді, найголовніше – відбирати для цих цілей тільки свіжі і соковиті овочі, без будь-яких плям, досить міцні і тверді на дотик. Мляві і м’які огірки ніколи не вийдуть хрусткими! А ще важливо постаратися вибрати саме засолювальні огірки, адже всі огірки поділяються на засолювальні і салатні, а також на огірки універсального призначення. Відрізнити такі огірки один від одного можна по розташованим на них шипах: на салатних огірках шипи завжди будуть світлими, а на засолювальних і універсальних – темними. І не варто брати для консервування занадто великі огірки – ідеальною довжиною плодів вважається довжина в діапазоні від семи до дванадцяти сантиметрів.

Консервування огірків без додавання оцту прийнято вважати закваскою або засолюванням. Як правило, в середньому для засолювання огірків потрібно від трьох до десяти днів. При цьому розсіл для їх засолювання може бути як холодним, так і гарячим. Холодний спосіб засолювання має на увазі використання остиглого розсолу, а для приготування огірочків швидкого засолу зазвичай використовується підігрітий розсіл. Якщо ж хочеться по максимуму зберегти колір свіжих огірків, можна засолити їх з додаванням горілки. Відмінним варіантом стане і засолювання огірків з гірчицею – в даному випадку популярні овочі не тільки придбають оригінальний смак, але і не «вибухнуть».

Деякі господині охоче заготовляють на зиму і огірочки сухого засолу-вода в даному випадку не використовується, в хід йде лише виділяється засипаними сіллю огірками сік. Квашення огірків зазвичай має на увазі їх засолювання в бочках (найідеальнішою тарою для цього вважаються дубові бочки), а якщо укласти огірочки після засолу в банки, залити їх гарячим розсолом і закатати, можна вести мову про консервацію. Що стосується маринування огірків, то воно являє собою закрутку огірків з додаванням оцту. Спочатку маринад для огірків потрібно довести до кипіння, і тільки потім їм заливають заздалегідь розкладені по банках огірочки. Дуже непогано виходять мариновані огірки і з лимонною кислотою.

Зберігають консервовані огірки зазвичай в прохолодному і досить сухому місці, при цьому будь-якої додаткової термічної обробки вони не вимагають.

45 хв1024
Хочете урізноманітнити домашні заготовки на зиму? Приготуйте мариновані кабачки з огірками. Частування вийде хрустким і неймовірно смачним.
35 хв8036
Наші куми стали власниками заміської ділянки ще в молодості. У спадок їм перейшла дача зі значною територією навколо. Там тобі і фруктовий сад, і город, і вулики, і.
Огірки «Празькі»
35 хв6050
Яка господиня не любить експериментувати з рецептами? Звичайно, в кожній родині є свої усталені улюблені страви, але завжди хочеться внести різноманітність. Огірки “
35 хв60423
Вперше я спробувала огірки по-фінськи у своїх родичів. Вони дуже нагадували смак тих огірочків, які продавалися, коли я була маленькою. Тоді їх готували
2 год 15 хв40157
Прийшов час заготовок на зиму! У самий розпал сезону свіжих літніх овочів втрачати час не можна. Пропоную вам спробувати в цьому році огірки по-корейськи на зиму — в.
Мариновані огірки в томатному соку
5 год 25 хв8078
Ось дивлюся я на своїх сусідів по дачі і дивуюся, як вони встигають і за садом-городом дивитися, і закрутки на зиму робити, і на роботу щоранку ходити.
17 хв40270
Ну яке ж літо без свіжих салатів з сезонних овочів? У теплу пору року потрібно набратися вітамінів стільки, щоб навіть на зиму вистачило!
0827
Огірки простим засолом в банках під капронову кришку називають ледачим спосіб засолювання овочів, з яким впораються навіть самі недосвідчені господині.
0406
Малосольні огірки в банці — хороша закуска, прекрасно підходить до вареної або смаженому картоплі. Особливою популярністю користуються хрусткі огірочки
малосольні огірки гарячим способом
0466
Малосольні огірки цінуються за смак і аромат. Існує безліч рецептів приготування такої закуски, але варто розглянути саме гарячий спосіб на 1 літр води