Солодкі огірки кільцями з цибулею в банках на зиму

Солодкі огірки з цибулею на зиму готують і як закуску до м’ясної страви, і як доповнення до салатів або перших страв. За цим рецептом огірки вийдуть хрусткими і з приємним смаком цибулі і приправ. Для заготівлі огірки нарізаються шматочками довільної форми, а в цьому рецепті кружками, як для салату. Маринад готуємо солодкий, з додаванням соку лимона, зерен гірчиці з селерою і куркуми. Заготівлю не стерилізуємо.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
5 год 30 хвДрук
  • Очищаємо від лушпиння цибулини і нарізаємо тонкими кільцями.
  • Огірки добре промиваємо і нарізаємо кружальцями такої ж товщини, як і цибуля, хоча форма нарізки огірків може бути будь-хто. Нарізку огірків і цибулі перекладаємо в окремий посуд, заливаємо дуже холодною або крижаною водою і залишаємо на 3-4 години.
  • Після закінчення цього часу готуємо маринад для огірків. В інший посуд наливаємо 1,2 літра чистої води і додаємо до неї сік лимона і дві чайні ложки гірчиці в зернах.
  • Насипаємо дві чайні ложки куркуми для додання заготівлі красивого кольору.
  • Потім насипаємо дві ложки насіння селери. Маринад на середньому вогні доводимо до кипіння.
  • У закипілому маринаді розчиняємо вказану в рецепті кількість цукру і солі.
  • Потім в киплячий маринад перекладаємо овочеву нарізку, доводимо до кипіння і варимо рівно 2 хвилини.
  • Заздалегідь будь-яким способом стерилізуємо банки і кришки. У підготовлені банки шумівкою перекладаємо проварені огірки з цибулею і заливаємо їх маринадом до самого верху банок.
  • Потім банки герметично закупорюють, ставимо на кришки, охолоджуємо під теплим пледом.

Охолоджені банки з солодкими огірками і цибулею переносимо на зберігання в темне місце. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь