Огірки у власному соку на зиму «Пальчики оближеш»

Огірки у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» готуються нескладно, і цей варіант заготовки передбачає нарізку огірків четвертинками, звану «дамськими пальчиками». Огірки кілька годин настоюють з сіллю, і отриманий при цьому їх власний сік буде маринадом. У маринад додається цукор з оцтом і рослинною олією, що робить огірки хрусткими і ароматними. Готуємо зі стерилізацією.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Вибрані для заготовки середні огірки однакового розміру добре промиваються під проточною водою і розрізають на 8 поздовжніх шматочків. Огіркова нарізка перекладається в окрему глибокий посуд, до неї додаються подрібнені будь-яким способом очищені зубки часнику.
  • Зелені петрушка з кропом промиваються і дрібно шаткуються.
  • До нарізки огірків додаються, згідно з рецептом, всі інгредієнти для маринаду і нарізана зелень. Потім огірки добре перемішуються і залишаються на 6 годин, щоб дали достатньо свого соку. За час настоювання огірки кілька разів перемішуються.
  • Банки для заготовки промиваються з содою і стерилізуються разом з кришками будь-яким способом.
  • Після закінчення часу настоювання, огірки красиво розкладаються по підготовленим банкам, тільки не дуже щільно, щоб вони збереглися хрусткими.
  • Потім заливаються маринадом разом із зеленню. Стерилізуються банки з огірками протягом 20-25 хвилин, як і всі консервації.
  • Потім банки герметично закупорюються, ставляться на кришки і залишаються до повного охолодження без укутування «шубою».

Огірки у власному соку «Пальчики оближеш» добре зберігаються в темному прохолодному місці і їх можна їсти тільки через місяць. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь